25/05/2015 | Yazar: Sultan Keleş

Ayrılmak istediği eşinden sistematik olarak şiddet gören Ayşegül Özarslan sosyal medyada yaşam çağrısında bulundu. HDP İzmir Milletvekili Adayı Eylem Yıldız devreye girdi.

‘Ölmek istemiyoruz, lütfen yardım edin!’ Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
İzmir’de yaşayan ve ayrılmak istediği eşinden sistematik olarak şiddet gören Ayşegül Özarslan sosyal medyada yaşam çağrısında bulundu. HDP İzmir Milletvekili Adayı Eylem Yıldız devreye girdi.
 
Ayşegül Özarslan ayrılmak üzere olduğu eşi Erkan Uzun’un arabasına 5 el ateş ettiğini, kamera görüntülerinde oldukça belirgin olmasına rağmen denetimli serbest kaldığını belirtti.
 
Sosyal paylaşım siteleri Facebook ve Twitter’da şunları kaydetti: “Eski eşimden olan çocuklarımı dövüyordu, kafalarına sıkarım diye tehdit ediyordu. Çocuklarımı dövdürtüyordu. Ben bunları ispat edemiyorum. Salı günü arabama 5 el ateş ettikten sonra 3 gün kaçtı, bu sabah ifadeye geldi. Kamera görüntülerinde çok belirgin olmasına rağmen inkar etti ve hakim denetimli serbest bıraktı.”
 
Eşi Erkan Uzun tarafından ailesinin ve kendisinin tehdit edildiğini ifade eden Ayşegül Özarslan, şu an bir korunma evine yerleştirildi. Ancak hapsolmuş gibi hissettiğini ve bunun eşini daha da cesaretlendirdiğini vurguladı.
 
Ayşegül Özarslan, Twitter ve Facebook’ta “Ölmek istemiyoruz, lütfen bize yardım edin” mesajını paylaştı. Ayşegül’ün yaşam çağrısına kulak veren HDP İzmir Milletvekili Adayı Eylem Yıldız, Ayşegül’ün avukatı ile görüştüğünü, davanın takipçisi olacaklarını belirtti.
 
Twitter ve facebook’ta #AyşegüleKulakVerin etiketi ile hükümet görevlilerinden yardım çağrısında bulunuldu. Konuyla ilgili Change.org’da da Kadın Cinayetlerini Durduralım başlıklı bir kampanya başlatıldı. 

Etiketler: kadın
İstihdam