10/10/2012 | Yazar: Ali Erol

Cinsel yöneliminden dolayı işinden atılan hakem Halil İbrahim Dinçdağ’ın 16 Ekim’deki davası öncesinde 13 Ekim’de ‘Maç’, 14 Ekim’de ‘Söyleşi’ var

‘Onun Düdüğü Onun Kararı’ Kampanyasında Sırada ‘Maç’ Var! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Cinsel yöneliminden dolayı işinden atılan hakem Halil İbrahim Dinçdağ’ın 16 Ekim’deki davası öncesinde 13 Ekim’de “Maç”, 14 Ekim’de “Söyleşi” var

Dayanışma kampanyası “Onun Düdüğü Onun Kararı” kapsamında yapılacak futbol maçını hakem Halil İbrahim Dinçdağ yönetecek.

Sevgi İlgezdi, Dağhan Irak ve Bağış Erten’in katılacakları “Yeşil Sahalarda Görmek İstediğimiz Hareketler” başlıklı söyleşiye yine Hakem Dinçdağ dahil olacak.
 
Maç ve söyleşi için Lambdaistanbul Kültür Merkezi’nden yapılan çağrı şöyle:
 
LGBT Karması Taraftar Grupları Karması’na karşı!

Hakem: Halil İbrahim Dinçdağ

Eşcinsel olduğu için işine son verilen hakem arkadaşımız Halil İbrahim Dinçdağ'ın konuyla ilgili açtığı davanın 16 Ekim 2012'deki duruşmasından önce Halil İbrahim için top kovalayacağız!

"Siz ona maç yönettirmezseniz, biz yöneteceği maçlar yaparız. Halil İbrahim bizim hakemimizdir!” diyen LGBT Karması’yla Taraftar Grupları Karması arasında düzenlenecek maçta oyuncu olarak yer almak isterseniz 11 Ekim Perşembe akşamına lambda@lambdaistanbul.org adresine mail gönderebilirsiniz.

13 Ekim Cumartesi saat 16:30'da Küçükpiyale Halı Saha'da (Dolapdere) oynanacak maça Halil İbrahim’in yanında olmak isteyen herkesi bekliyoruz! "Maçta oynayamam ama bu maçı hayatta kaçırmam" derseniz; Küçükpiyale Halı Saha’ya Eminönü'nden kalkan EM1 otobüsüyle veya Taksim'den yürüyerek gelebilirsiniz. Detaylar için; www.kucukpiyalehalisaha.com

“Tek başıma gitmeyeyim” derseniz, Halil İbrahim'i ve "adalet için top yuvarlaktır" diyen oyuncularımızı yalnız bırakmamak; sahalara cinsiyetçi, homofobik, transfobik olmayan taraftarlar da olabileceğini göstermek için cumartesi 15:00'de Lambdaistanbul Kültür Merkezi'nde toplanıyoruz. Hep beraber coşkuyla takımlarımızı desteklemek için bize eşlik edebilirsiniz.

Ha bu arada Pazar günü Yeşil Ev’de gerçekleştirilecek söyleşiyi de kaçırmamanızı öneririz!
 
Yeşil Sahalarda Görmek İstediğimiz Hareketler

Moderatör: Bawer Çakır
Konuşmacılar: Sevgi İlgezdi (Sol Açık Taraftarı), Dağhan Irak (Spor Yazarı), Bağış Erten (Spor Yazarı) 
 
Futbolun "erkek oyunu" olduğu iddiası çoktan çürütüldü ancak dört tarafı erkeklikle/cinsiyetçilikle çevrili ülkemizde bu çürümüş teze inanan çok sayıda ünlü-ünsüz erkek var. Televizyonlarda, gazetelerde ya da uzatılan her mikrofona ısrar ve inatla aynı şeyleri söyleyen bu erkeklere karşı henüz yaygın medyada ve kamuoyunda görünür olmasa da karşı adımlar atılmakta. Kadın futbolcular, kadın futbol yorumcuları ve eşcinsel hakem Halil İbrahim Dinçdağ akıntıya karşı kürek çekenlerin başında geliyor. Başlattığı hak mücadelesiyle çoğumuza ilham kaynağı olan Dinçdağ'ın 16 Ekim'deki duruşması öncesinde taraftarlarla bir araya geliyor, yeşil sahalarda neler yaşandığını ve neler görmek istediğimiz konuşuyoruz.

Sol Açık Taraftar Grubu'ndan Sevgi İlgezdi, Evrensel Gazetesi spor yazarı ve yorumcu Dağhan Irak, Radikal Gazetesi spor yazarı Bağış Erten ve hakem Halil İbrahim Dinçdağ’ın katılımıyla Yeşil Ev’de gerçekleşecek söyleşinin moderatörlüğünü Bawer Çakır yapacak.

Hem hakem Dinçdağ ile dayanışacağımız hem de futbola ters köşeden bakacağımız sohbet-söyleşiye LGBT örgütlerin yanı sıra taraftar grupları da katılacak. 

Destekleyenler: İstanbul LGBT, Kaos GL, Lambdaistanbul LGBT Dayanışma Derneği, LGBT Aileleri İstanbul Grubu, luBUnya-boğaziçi, Pembe Hayat LGBTT Dayanışma Derneği, Siyah Pembe Üçgen, Spod, Sol Açık Fenerbahçe, Tekyumruk Galatasaray

Küçükpiyale Halı Saha: Beyoğlu Piyalepaşa Bulvarı 0 212 237 27 24

Lambdaistanbul Kültür Merkezi: İstiklal Caddesi Büyükparmakkapı Tel Sokak, No:2 Kat:2 Beyoğlu (Klemuri Restoran’ın üst katı) 0 212 237 27 24
 
 İlgili haber:
 
“Onun Düdüğü Onun Kararı” Maçı İçin Kendi Formanı Kendin Boya!

Etiketler: yaşam, spor
nefret