23/06/2009 | Yazar: Anıl Üver

Polonya’daki İngiltere elçisinin Onur Yürüyüşü’nü desteklediğini belirtmesiyle eleştirilmesinin ardından, Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da bulunan İngiliz elçiliği de Onur Yürüyüşü’nü desteklediği

Polonya’daki İngiltere elçisinin Onur Yürüyüşü’nü desteklediğini belirtmesiyle eleştirilmesinin ardından, Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da bulunan İngiliz elçiliği de Onur Yürüyüşü’nü desteklediği için eleştirilerin hedefi oldu. 

Kendilerini Batılı liberal ülkeler olarak ifade eden bu eski Doğu Blok ülkeleri böylelikle gerçek yüzlerini göstermiş oldular.
 
Sofya’daki Onur Yürüyüşü 27 Haziran’da düzenlenecek. İngiliz elçilikleri ise eleştirilere yanıt olarak, İngiltere hükümetinin uluslararası anlaşmalara bağlı olarak eşit haklar mücadelesi çerçevesinde gerekli desteğin sağlanmasını istediklerini ve beklediklerini belirttiler: ‘Onur Yürüyüşü ile bir yaşam tarzı kutlanmıyor, bilakis eşitlik talep ediliyor’
 
Bir Bulgaristan hükümet sözcüsü, ‘kimsenin Bulgarlara nasıl yaşamaları gerektiğini söylemeye hakkı yoktur. Avrupa uzun zamandan beri eşcinsellerce yönetiliyor, bu bizi ilgilendirmez. Ama bunların bize sapkın yaşam tarzlarını empoze etmelerini istemiyoruz’ açıklamasında bulundu.
 
Polonya, Bulgaristan ve Baltık ülkeleri Avrupa’nın en homofobik ülkeleri olarak biliniyor.


Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam