28/05/2012 | Yazar: Yıldız Tar

Lambdaistanbul LGBT Dayanışma Derneği Halil İbrahim Dinçdağ ile dayanışmak için 3 Haziran Pazar günü bir söyleşi düzenliyor.

‘Şimdi hakemlik yapamıyorsam, geçmişteki maçlarımı da iptal etsinler!’ Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Halil İbrahim Dinçdağ 2009 Mayıs’ında bir dönüm noktası yaşadı. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu iç talimatı 25. Maddede geçen “Sağlık problemi nedeniyle askerlikten muaf tutulanlar hakemlik yapamazlar.” ifadesine dayanarak hakemlikten men edildi. Çünkü eşcinselliği nedeniyle “çürük raporu” almıştı. TFF’ye “sağlık gerekçesiyle değil, eşcinselliği nedeniyle rapor aldığını” ifade eden ve hakemliğini geri talep eden bir dilekçe yazdığında, hem sonuç alamadı, hem de dilekçesi basına sızdırılarak kendi rızası dışında cinsel yönelimi topluma açık edildi.
 
Halil İbrahim çözümü hukuk mücadelesinde gördü ve TFF’ye karşı dava açtı. Bir süredir görülmekte olan davanın yeni oturumu 5 Haziran Salı 11:00′da Çağlayan Adliyesi’nde.
 
Lambdaistanbul LGBT Dayanışma Derneği Halil İbrahim Dinçdağ ile dayanışmak için 3 Haziran Pazar günü bir söyleşi düzenliyor. Halil İbrahim Dinçdağ ve avukatı Fırat Söyle’nin yer alacağı söyleşi 16.00’da Lambdaistanbul Kültür Merkezi’nde[1] yapılacak.
 
Lambdaistanbul, yaptığı etkinlik çağrısında anayasa’nın eşitlik maddesine cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği ifadelerinin girmesinin önemine dikkat çekerken, Dinçdağ’ın hikayesinin LGBT kimliklerin yasalarca tanınmasında ne kadar gerekli olduğunu gösterdiğini belirtiyor.
 
LGBT bireylerin yasalarca tanınmadıkça, ayrımcı bakış açıları ile her gün karşılaşmak zorunda kaldıklarının altını çizen Lambdaistanbul, bütün insan hakları savunucularını 5 Haziran Pazar günü Çağlayan Adliyesi’ne Halil İbrahim Dinçdağ ile dayanışmaya davet ediyor.


[1] Lambdaistanbul Kültür Merkezi adres: İstiklal Caddesi, Büyükparmakkapı, Tel Sokak, No:2 Kat:2, Beyoğlu - İstanbul (Klemuri Restoran’ın üst katı)

Etiketler: insan hakları, çalışma hayatı
İstihdam