09/12/2014 | Yazar: Ömer Akpınar

Ankara’da trans kadınlar, sokak hayvanları için başlattıkları mama kampanyasıyla toplanan bağışları bu Cumartesi günü dağıttı.

‘Sokak hayvanları da bizler gibi acımasızca öldürülen canlılar’ Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Ankara’da trans kadınlar, sokak hayvanları için başlattıkları mama kampanyasıyla toplanan bağışları bu Cumartesi günü dağıttı. Kampanyayı yürüten kadınlardan Selay “sokak hayvanları da bizler gibi atılan, yok sayılan, acımasızca öldürülen canlılar,” diyor.
 
“Buz gibi havada hayvanlar çöp karıştırıyor”
 
Ankara’da trans kadınlar geçtiğimiz hafta sokak hayvanları için sosyal medya üzerinden bir mama bağışı kampanyası başlatmıştı. Kampanyayı yürüten kadınlardan Selay, mama bağışı toplama fikrinin nasıl ortaya çıktığını anlatıyor:
 
“Ben hayvan besleyen biriyim. Kış günü evimin camından dışarıya baktığımda buz gibi havada kedilerin ve köpeklerin çöp karıştırdıklarını gördüm. Ve içim cız etti, bir şeyler yapmam gerektiğini düşündüm. Bu konularda çok duyarlı olan bir arkadaşımı aradım. O da kabul edince sosyal medyayı kullanarak kampanyaya destek çağrısında bulunduk.”
 
Birçok kişinin kendilerine ulaştığını söyleyen Selay, “beni en çok duygulandıran bir komşumun gelip bana 10 TL vermesi oldu,” diyor.
 
“Onlar da bizim gibi acımasızca öldürülüyor”
 
Trans kadınlar mama bağışının yanı sıra yeni bir kampanya ile sokak hayvanlarına yardım etmeye hazırlanıyor. Bu yeni kampanya ile hayvanlar için kulübe yaptırıp hayvanların barınma ihtiyacının karşılanması hedefleniyor.
 
Selay, herkesi sokak hayvanlarının ihtiyaçlarını karşılamaya çağırıyor:
 
“Dışarıda soğuktan, açlıktan ölen çocuklarımız var. Onlar konuşamıyorlar, yardım isteyemiyorlar. Onlara biz elimizi uzatmayalım da kimler uzatsın. Onlar da bizler gibi atılan, yok sayılan, acımasızca öldürülen canlılar. Bizler onların dili olmalıyız.”
 
Sokak hayvanlarına mama ve kulübe bağışında bulunmak için Selay’la Facebook üzerinden irtibata geçebilirsiniz.  

Etiketler: yaşam, ekoloji
nefret