18/05/2015 | Yazar: Hakan Özkan

17 Mayıs Homofobi Karşıtı Buluşma sonrası Özgür Lig’te Sportif Lezbon- 100. Yıl Garipspor maçı yapıldı.

17 Mayıs Homofobi Karşıtı Buluşma sonrası Özgür Lig’te Sportif Lezbon-100. Yıl Garipspor maçı yapıldı. Maçı Halil İbrahim Dinçdağ yönetti.
17 Mayıs Uluslararası Homofobi ve Transfobi Karşıtlığı Günü'nde Özgür Lig kapsamında Ankara’da Sportif Lezbon-100. Yıl Garip Spor maçı gerçekleşti. Binlerce kişinin katıldığı Homofobi ve Transfobi Karşıtı Yürüyüş sonrasında yapılan maçı eşcinsel olduğu için hakemlik mesleğinden ihraç edilen Halil İbrahim Dinçdağ yönetti.
 
Dinçdağ: Sportif Lezbon'un sahada olması çok önemli
 
Halil İbrahim Dinçdağ Özgür Lig ve sporda ayrımcılık hakkında KaosGL.org’a  şöyle konuştu:
 
“Gerek Ankara’da gerek İstanbul’da Özgür Lig gibi ligler kuruldu. Bu ligler her türlü ayrımcılığa karşı kurulmuş ligler. İnsanlar bir araya gelip sporun eğlence olduğunu gösteriyor. Günümüzde futbol büyük bir endüstri olduğu için, erkek egemenliğinin hâkim olduğunu görüyoruz. Bu sistemin süreç içinde yıkılacağını umuyorum. Günümüzde eşcinselliğini açıklayıp takımından atılan, hatta intihar edenler oldu.Günümüzde dahi spordaki homofobiyi yıkamıyoruz, umarım benim davam gibi davalar devam ettikçe bu sınırları hep beraber aşacağız. Sportif Lezbon ile sahadaki ilk deneyimim. Kadınlar her alanda olduğu gibi futbolda da olmalı, Sportif Lezbon’un da sahada var olması çok değerli.”
 
Yoğun ilgi gösterilen maç süresince eğlenceli tezahüratlar atıldı. Maç 9-8 Sportif Lezbon galibiyeti ile sonuçlandı.
 
 

    


Etiketler: yaşam, spor
İstihdam