11/03/2013 | Yazar: Ömer Akpınar

İstanbul Bayram Sokak’ta ikamet eden translara yönelik polis saldırısı ve gözaltılara karşı 8 Mart’ta bir gösteri yapıldı.

‘Trans Seks İşçilerine Yönelik Devlet Baskısına Son Verin!’ Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
İstanbul Bayram Sokak’ta ikamet eden trans seks işçilerine yönelik polis saldırısı ve gözaltılara karşı 8 Mart’ta bir gösteri yapıldı. Translara ve seks işçilerine yönelik devlet baskısını protesto eden yaklaşık 40 kişilik grup Beyoğlu Polis Merkezi’ne yürümek istedi. Tel Sokak’ta polis tarafından durdurulan grup burada bir basın açıklaması yaptı.
 
7 Mart 2013’te Bayram Sokak’ta çalışan seks işçisi kadınların evlerine yapılan polis baskınıyla ilgili grup sözcüsü Yıldız Tar’ın okuduğu açıklamada şu ifadelere yer verildi:
 
“Translara yönelik nefret cinayetlerinde katilleri koruyan yargı ve emniyet, 7 Mart 2013 günü transların evlerine kapılarını balyoz ile kırmak suretiyle zorla girmiştir. Devlet bütün zor aygıtlarıyla transfobiyi körüklemekte, translara dönük imha ve asimilasyon politikalarını sürdürmektedir.”
 
“Emek Sömürüsüne Karşı Çalışma Hakkımızı İstiyoruz”
Polisin transfobik ve seks işçileri karşıtı tutumunun son bulmasını isteyen grup güvenliksiz çalışma koşulları, genelevlerin kapatılmasına yönelik girişimler, ev mühürlemeleri ile Avcılar’daki linç ve sürgün politikalarını protesto ettiler. 
 
Video: DHA

Etiketler: yaşam
İstihdam