01/07/2015 | Yazar: Çiçek Tahaoğlu

Uluslararası Gey ve Lezbiyen İnsan Hakları Komitesi (IGLHRC), Onur Yürüyüşü’ne polis saldırısını kınadı, "Yaralamalara ek olarak aşağılayarak, hükümet kendi davranışlarının içerdiği şiddeti tanımayı bile reddediyor’ dedi.

Uluslararası Gey ve Lezbiyen İnsan Hakları Komitesi (IGLHRC), Onur Yürüyüşü’ne polis saldırısını kınadı, "Yaralamalara ek olarak aşağılayarak, hükümet kendi davranışlarının içerdiği şiddeti tanımayı bile reddediyor” dedi.
 
Fotoğraf: Şener Yılmaz Aslan
 
Uluslararası Gey ve Lezbiyen İnsan Hakları Komitesi (IGLHRC),  İstanbul LGBTİ Onur Yürüyüşü’ne yönelik polis saldırısı hakkında bir açıklama yaptı. Türkiye hükümetinin LGBTİ’lerin barışçıl toplanma hakkını güvence altına alması gerektiğini söyledi.
 
IGLHRC’nin açıklamasında, polisin gün içinde engellediği basın açıklamasına, gazetecileri gözaltı girişimine ve ardından barışçıl göstericilere saldırmasına değinildi.
 
IGLHRC Başkanı Jessica Stern, Türkiye hükümetinin senelik LGBTİ Onur Yürüyüşü dahil, barışçıl toplanma hakkını güvence altına alma sorumluluğunu hatırlatırken, “Polis, bunun yerine barışçıl göstericilere tazyikli su, biber gazı ve plastik mermilerle saldırdı. Tüm bu yaralamalara ek olarak bir de aşağılayarak, hükümet kendi davranışlarının içerdiği şiddeti tanımayı bile reddediyor” dedi.
 
IGLHRC Ortadoğu ve Kuzey Afrika koordinatörü Hossein Alizadeh de “Türkiye otoriteleri, ne olduğuyla ilgili hikayesini sürekli değiştiriyor. Yine de medyada çıkan haberler, polisi pankartlar açıldıktan sonra saldırdığını gösteriyor. Bu da asıl amacın hükümet karşıtı sesleri susturmak olduğunu ortaya koyuyor” diye konuştu.
 
Açıklamada, 2003’ten beri düzenlenen Onur Yürüyüşü’nün ilk defa engellendiği belirtilirken, bu engellemenin AKP’nin Parlamento’daki çoğunluğunu kaybettiği 7 Haziran seçimlerinin hemen ardından geldiği de söylendi. (bianet) 

Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam