12/08/2009 | Yazar: Bahadır Ural

Hollanda’nın LGBT Organizasyonu COC’nin Genel Koordinatörü Koen van Dijk, Türkiye’nin Lahey Büyükelçisine bir mektup göndererek Anıl Alacaoğlu’nun yasaklanan kitabı ‘Üçüncü Sınıf Kadın’ hakkında

Hollanda’nın LGBT Organizasyonu COC’nin Genel Koordinatörü Koen van Dijk, Türkiye’nin Lahey Büyükelçisine bir mektup göndererek Anıl Alacaoğlu’nun yasaklanan kitabı ‘Üçüncü Sınıf Kadın’ hakkında bilgi istedi.
 
Kaos GL Çeviri Ekibinden Bahadır Ural,mektubu kaosgl.org okurları için çevirdi.  
 
Sayın Büyük Elçi;
 
‘Bu mektubumuzla, Küçükleri Muzır Neşriyattan Koruma Kurulunun yazar Anıl Alacaoğlu tarafından yazılan ‘Üçüncü Sınıf Kadın’ isimli kitabının toplatılması, satışını ve tedarik edilebilmesini yasaklayan kararına bağlı endişelerimizi dile getirmek istiyoruz.
 
Kitap, Türkiye’de yaşayan bir geyin çocukluktan yirmili yaşlarına kadar olan kurgusal hayat hikâyesini anlatıyor. Karakterin kendisini tanımlaması ve kabullenmesi ile ilgili herhangi bir problemi olmamasına rağmen, üzerindeki kültürel ve sosyal baskıdan kaynaklı sorunlar ve güçlükler yaşıyor. 
 
Yukarıda adı geçen Kurul, kitabın "muzır" olduğunu, kitabın ana karakterinin ilişkilerinin anormal ve sapıklık olduğunu ve bunun çocukların akıl ve cinsiyet gelişimleri üzerinde olumsuz  etkileri olabileceğini iddia ediyor. 
 
Bu karar karşısında çok üzüldük ve bu kararı destekleyen beyanları kesinlikle protesto ediyoruz. Kitabın yasaklanmasını Türkiye'deki LGBT bireylerin basın ve ifade özgürlüklerine karşı bir darbe olarak nitelendiriyoruz. 
 
Sizden adı geçen kurumla görüşmenizi, kitabın yasaklanması ve temin edilebilirliğini kısıtlanması ile ilgili kararın geri çevrilmesi için baskı yapmanızı rica ediyoruz.’
 
Saygılar;
 
Koen van Dijk

COC Hollanda


Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam