18/10/2017 | Yazar: Aslı Alpar

Kadın futbolcuların emeğini görünür kılan belgesel ‘Üçüncü Bölgeden Hücum Varyasyonları’ Ankara’daki ilk gösterimini Sportif Lezbon etkinliğinde, bu akşam yapıyor.

‘Üçüncü Bölgeden Hücum Varyasyonları’ Ankara’da Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kadın futbolcuların emeğini görünür kılan belgesel “Üçüncü Bölgeden Hücum Varyasyonları” Ankara’daki ilk gösterimini Sportif Lezbon etkinliğinde, bu akşam yapıyor.

Sportif Lezbon, Ankara’da bu akşam “Üçüncü Bölgeden Hücum Varyasyonları/Attack Variations From The Third Region” belgeselini gösteriyor. Belgesel, futbolda ayrımcılık karşıtı girişim Fare Network’ün düzenlediği #FootballPeople kampanyası kapsamında Ankara’da ilk defa gösterilecek.

Sedat Şahin ve Murat Adıyaman’ın yönetmenliğini üstlendiği “Üçüncü Bölgeden Hücum Varyasyonları”, bir kadın futbol takımı olan Hakkâri Gücü’nün hikâyesine odaklanıyor. Cemile Timur tarafından 1999 yılında kurulan takımın futbolcularının mücadelesini anlatan belgesel, tüm baskı ve önyargılara rağmen kadınların çevresini ve hayatı nasıl değiştirdiğini, güzelleştirdiğini izleyicilere gösteriyor.

“Belgesel, hem kadın futbolcu hem de Kürt coğrafyasında kadın futbolcu olma deneyimine dair çok önemli paylaşımlar içeriyor”

KaosGL.Org, #FootballPeople kapsamında gösterilecek olan belgeseli Sportif Lezbon’dan Selin Mavi’ye sordu. Sportif Lezbon’un oyuncularından Selin Mavi, bu akşam gösterecekleri belgeselin, hem kadın futbolcu hem de Kürt coğrafyasında kadın futbolcu olma deneyimine dair çok önemli paylaşımlar içerdiğine dikkat çekiyor ve bu gerekçe ile Ankara'daki ilk gösteriminin yapılmasına aracı olduklarını belirtiyor.

Mavi, “Kadın futbolcuların, kadın futbol takımların tutkularının, heyecanlarının, yaptıkları işlerin en önemlisi emeklerinin bu kadar görünmez kılındığı bir memlekette bu filme sahip çıkmamız gerekiyor diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

“Üçüncü Bölgeden Hücum Varyasyonları” belgesel filminin gösterimi Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi içerisindeki Gülten Akın Salonu'nda saat 19.00’da yapılacak. Gösterim ücretsizdir.

Futbolda her türlü ayrımcılığa karşı: #FootballPeople

Futbolda ayrımcılık karşıtı bir girişim olan Fare Network, bu yıl 5-19 Ekim  tarihleri arasında futbolda yaşanan her türlü eşitsizliğe karşı farkındalık oluşturmak için #FootballPeople isimli kampanyayı düzenliyor.

2016'da Avrupa'da iki binden fazla etkinlik düzenlenen, yüz binin üstünde insanın harekete doğrudan katıldığı #FootballPeople kampanyası tüm dünyada eş zamanlı yürütülüyor. Kampanyaya Türkiye’den Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği ile birlikte Dudullu Spor Klübü, Mersin takımı Muamma ve Ankara takımı Sportif Lezbon futbol takımları katılıyor.

Heteroseksizme karşı bir takım: Sportif Lezbon

Sportif Lezbon ağırlıklı olarak kadınların yer aldığı, her cinsel yönelim ve cinsiyet kimliğinden insanlara açık; cinsiyetçiliğe, erkek egemenliğine, heteroseksizme, homofobiye, transfobiye, ırkçılığa, militarizme, baskı ve yasaklara karşı bir futbol takımı. Ankara Özgür Lig'de top koşturan Sportif Lezbon, #FootballPeople kampanyasının katılımcılarından.

İlgili haberler:

#FootballPeople Eylem Haftası başladı

“Futbol tarihinin yarısı henüz yazılmadı”


Etiketler: yaşam, spor
nefret