18/04/2013 | Yazar: Ömer Akpınar

İngiltere eski Başbakanı Margaret Thatcher’ın dün düzenlenen cenaze töreninde protestolar yaşandı.

‘Utanç İçinde Uyu Thatcher!’ Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
İngiltere eski Başbakanı Margaret Thatcher’ın dün düzenlenen cenaze töreninde protestolar yaşandı. 10 gün önce hayatını kaybeden Demir Leydi, iktidardayken yürüttüğü politikalardan ötürü eleştirilerin hedefi oldu.

 
Thatcher, eşcinsel haklarıyla ilgili görüşleri ve eşcinsellikle ilgili bilgilerin dolaşıma girmesini sınırlayan Yerel Hükümet Yasası’nın 28. Paragrafı’ndan ötürü eşcinsel hakları savunucuları tarafından da protesto edildi.    
 
Göstericilerden biri “28. Paragraf kendilerini kabul etme konusunda gençlerin yaşadığı korku ve sorunlara bir yenisini daha ekledi. O dönemde sürekli intihar eden gençlerle ilgili haberler okuyordum,” dedi.
 
Bir diğer gösterici ise 1980’lerde yaşanan ciddî iş kayıplarından ötürü sık sık Manchester’daki yürüyüşlere katıldığını anlattı.
 
Ne Olacak Bu Çocukların Hâli?
Demir Leydi, 1987’de yıllık Muhafazakâr Parti Konferansı’nda 1980’lerin İngiltere’sinde kendisini en çok endişelendiren şeyin “kızların ve oğlanların zor durumu” olduğunu söyledi.
 
Konuşmada, Thatcher’ın “Geleneksel ahlakî değerlere saygı duymanın öğretilmesi gereken çocuklara eşcinsel olmak için vazgeçilmez bir hakka sahip olduklar öğretiliyor,” sözleri büyük alkış topladı.
 
“Tüm o çocuklar hayata sağlam bir başlangıç yaptıkları konusunda aldatılıyorlar – evet, aldatılıyorlar.”
 
İngiliz Eğitimi Thatcher’ı Çoktan Geride Bıraktı

Eşcinsel ilişkilerin kabul edilebilir olduğunu okullarda söylemeyi yasaklayan 28. Paragraf’ın 2003’te kaldırılmasının ardından İngiltere’de okullarda homofobik ve transfobik zorbalığa karşı eğitim kampanyaları düzenleniyor. 


Etiketler: yaşam, siyaset
İstihdam