07/05/2015 | Yazar: Kaos GL

ABD gizli askerî bilgilerini WikiLeaks’e sızdırmaktan 35 yıl hapis cezasına çarptırılan Er Chelsea Manning, Uluslararası Hrant Dink Ödülü’ne aday gösterildi.

‘Vatan haini’ Chelsea Manning Hrant Dink Ödülü’ne aday Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
ABD gizli askerî bilgilerini WikiLeaks’e sızdırmaktan 35 yıl hapis cezasına çarptırılan Er Chelsea Manning, Uluslararası Hrant Dink Ödülü’ne aday gösterildi.
 
ABD’nın Irak ve Afganistan’da yaptığı insan hakları ihlallerini ortaya çıkaran Chelsea Manning, bu yıl yedinci kez verilecek Uluslararası Hrant Dink Ödülü’ne aday gösterildi.
 
Manning’in ortaya çıkardığı 700 binden fazla belge arasında Irak’ta Reuters kameramanının ABD helikopterleri tarafından öldürülmesini gösteren video ve ABD’nin Afganistan’da öldürdüğü sivil sayısının gerçeği yansıtmadığını ortaya koyan Afgan savaş günlükleri de vardı.
 
Manning: Irak ve Afganistan’da insan hayatını değersizleştirdik
 
Manning, yaptığının suç değil gerçeği açıklamak olduğunu belirterek “özgür bir toplumda yaşamak için bazen ağır bedeller ödemeniz gerekir” demişti.

Uluslararası Hrant Dink Ödülü her yıl, gazetecinin doğum günü olan 15 Eylül’de ayrımcılıktan, ırkçılıktan, şiddetten arınmış, daha özgür ve adil bir dünya için çalışan, bu idealler uğruna bireysel risk alan, ezber bozan, barışın dilini kullanan, bunları yaparken, insanlara mücadeleye devam etme yolunda ilham ve umut veren kişi, kurum veya gruplara veriliyor.
 
İlgili haber:
 

Etiketler: insan hakları, askerlik
İstihdam