07/03/2016 | Yazar: Yıldız Tar

Savaş ortamı can almaya devam ederken ırkçı bir telefon oyunu piyasaya sürüldü. Oyun, ‘Vatan hainlerini temizleyerek sıralamada yüksel’ cümlesiyle tanıtılıyor, Silopi’de geçiyor.

Savaş ortamı can almaya devam ederken ırkçı bir telefon oyunu ücretsiz olarak piyasaya sürüldü. Oyun, “Vatan hainlerini temizleyerek sıralamada yüksel” cümlesiyle tanıtılıyor, Silopi’de başlıyor.

Kürdistan’ın birçok noktasında devlet katliamları, sokağa çıkma yasakları ve savaş ortamı devam ederken ırkçı bir telefon oyunu piyasaya sürüldü.

Android işletim sistemli telefonlar için üretilen “Mahluklar Kanlı Meydan” oyununun tanıtımında, “Vatan hainlerini ülkeden temizleyerek çevrimiçi sıralamada yüksel” ifadeleri yer alıyor.

“Burası Şırnak, Silopi’de bir mahalle. Eğitimini tamamladıktan sonra temizliğe başlayabilirsin” cümlesiyle açılan oyun boyunca “Kürtleri öldürdükçe” puan kazanılıyor. “Aksiyon” türünde yer alan oyun tanıtımında ayrıca “Hepsini öldür” diyerek oyun hakkında bilgi veriliyor.

Beş bine yakın kullanıcının indirdiği oyuna ilişkin yorumlar da ırkçılığı gözler önüne seriyor. O yorumlardan bazıları yazım hatalarıyla birlikte şöyle:

“Güzel çalışma, hewal kesmek mutlu etti.”

“Etekli kürtlerde olsaydı biraz keşke :D”

“Amk Kürtlerini sikebilecegim bi oyun sonunda çok teşekkürler.”

Google Play Store kullanım kuralları dahilinde oyunu şikayet etme seçeneği de bulunuyor. Play Store “nefret veya hakaret dolu içerik”i incelemeye alıyor.


Etiketler: medya
İstihdam