01/12/2009 | Yazar: Kaos GL

VJ Bülent, yıllardır çalıştığı müzik kanalı Kral TV’de işten atıldı.

‘VJ Bülent, ayrımcılık davası açmalı!’ Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

VJ Bülent, yıllardır çalıştığı müzik kanalı Kral TV’de işten atıldı. Yiğit Karaahmet, VJ’in işten atılma gerekçesi olarak “bunun adı açıkça homofobidir” diye yazdı.

Hürriyet Gazetesi, 23 Kasım’da, “eski patronları hakkında konuşunca işinden oldu” diye yazdı. Bununla birlikte Akşam Gazetesinden Yiğit Karaahmet, “VJ Bülent'in Philadelphia savaşı” başlıklı, 29 Kasım tarihli yazısında, “Homofobi, artık Doğuş Grubu'na da mı sıçradı? Tazminatı dahi ödenmeden işinden atılan VJ'in şimdi ne yapması gerekiyor?” diye sordu ve işten atılma gerekçesi olarak cinsel yönelim ayrımcılığına dikkat çekti.
 
Karaahmet yazısında, “Magazin haberleri arasında, şöhretli isimlerin arasında kaybolup giden ve çoğumuzun tatlı biri hıh'la okuduğumuz bir haber vardı geçtiğimiz hafta. VJ Bülent, Kral TV'deki işinden kovulmuş.” diye yazdı.
 
Yazar Karaahmet, VJ Bülent’in işten atılmasını ele aldığı yazısına şöyle devam etti:
“Konu nesnesi VJ Bülent işsiz kalması olduğu için çoğumuz sadece güldük geçtik. Tıpkı Huysuz Virjin'in ekranlardan gitmesi, Fatih Ürek ve Aydın'ın da pembe bir toz bulutu içinde 'puff' diye yok olması gibi bu konunun da hemen üstü kapatıldı.”
 
“Eşcinselliği yüzünden uzun zamandır kapının önüne konmak isteniyormuş”

Yazar, işten atma gerekçesinin Hürriyet’in yazdığı gibi olmadığını belirttiği yazısında “eşcinselliği yüzünden uzun zamandır kapının önüne konmak isteniyormuş” diye yazdı.
 
“Oysaki olayların aslı, VJ Bülent'in Cem Uzan hakkında ettiği laflardan dolayı kovulmasıyla ilgili değil. Düşünün ki senelerdir o kanalda çalışan birinden bahsediyoruz, herhalde az çok artık nerede, nasıl konuşması gerektiğini biliyordur. Peki, VJ Bülent işinde başarısız da bu yüzden mi kovuldu? Hayır. Kral TV'de ondan başka bir marka var mı aklınızda kalan? Senelerdir kanalla aynı anda hatırlanan tek simge de o.”
 
“Kral TV, VJ Bülent'i tazminatsız kapının önüne koydu. Kendisi zaten uzun süredir hal, tavır, hareketlerinden dolayı kanal yönetimi tarafından istenmediğini, sürekli üzerinde bir tür yıldırma politikası uygulandığını da anlattı. Yani açıkçası VJ Bülent eşcinselliği yüzünden uzun zamandır kapının önüne konmak isteniyormuş.”
 
“Bunun adı açıkça homofobidir”

Yiğit Karaahmet, VJ’in işten atılma gerekçesi olarak “bunun adı açıkça homofobidir” diye yazdı ve “Kral TV yönetimi homofobisinin arkasına sığınarak mı VJ Bülent'i işten kovmuştur?” diye sordu.
 
“Cinsel yönelim ayrımcılığı bir suçtur”

Türkiye'deki homofobinin Doğuş Grubu'na kadar sıçradığı iddiasından son derece rahatsız olduğunu belirten Karaahmet, “Kral TV'nin başındaki Gezegen Mehmet başka bir gezegende yaşıyor olabilir. Ve kanalını kendi gezegenindeki anlayışıyla yönetmek de isteyebilir. Ama ona hatırlatmak gerekir ki bu gezegende cinsel ayrımcılık bir suçtur” diye yazdı.
 
Doğuş Grubu'nun yöneticilerinin fikirlerini soran yazar, “zaten uzun süredir gittikçe daha da fazla muhafazakârlaşan Türkiye'de eşcinsellerin birer birer daha az görünmesine yönelik sürdürülen 'manidar' kampanyaya onlar da bu şekilde mi destek veriyor?” diye sordu.
 
“VJ Bülent, ayrımcılık davası açmalı!”

“Philadelphia” filminde, Tom Hanks'in canlandırdığı eşcinsel avukatın AIDS olduğu gerekçesiyle işinden atılmasını hatırlatan Karaahmet, VJ Bülent’in de aynı şekilde işten atıldığı kanala ayrımcılık davası açmasını önerdi. İşten atma gerekçesinin aslında aynı olduğuna dikkat çeken yazar, “homofobi de bir tür AIDS değil mi?” diye yazdı.
 
“İşten atan, Doğuş Holding Yönetim Kurulu”

Öte yandan işten atılmayla ilgili yine Akşam Gazetesi, Nurbanu Güney Elbir’in (1 Aralık), Kral TV Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Akbay ile yaptığı görüşmeye yer verdi.
 
VJ Bülent'in Kral TV'deki işine son verdiği iddiasını kabul etmeyen Mehmet Akbay, “Bülent'i çok severim. Onu işten ben çıkarmadım” dedi. Akbay, “tazminat verilmeyebilirdi ama tazminatının ödenmesini bizzat ben istedim” açıklaması yaptı. Akbay, işten atmanın yönetimin kararı olduğunu belirtti.(AE)
 

Etiketler: medya
İstihdam