20/09/2017 | Yazar: Aslı Alpar

Gastelerde LGBTİ gündemine dair ‘eşcinsel yapan domuz eti’nden, lezbiyen başbakan temennisine uzanan dört haber seçtik.

‘Yapay rahim’ teknolojisi yapay cinsiyet kimliklerini zorlar mı? Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Gastelerde LGBTİ gündemine dair “eşcinsel yapan domuz eti”nden, lezbiyen başbakan temennisine uzanan dört haber seçtik.

Açık lezbiyen kimlikli Sırbistan Başbakanı Ana Brnabic

“Eşcinsel yapan domuz eti”nden, lezbiyen başbakan temennisine… Gazetelerde LGBTİ gündemini tutmaya devam ediyoruz. Bugün gastelerde LGBTİ gündemine dair dört haber seçtik.

Toplumu raydan çıkaran Yeni Asya haberleri

Yeni Asya Gazetesi’nde “Satır Arası” isimli köşesinde Yasemin Güleçyüz, hadsizce LGBTİ’leri pedofil ve ensestlerle bir tutuyor. Güleçyüz, “homoseksüellik, lezbiyenlik, pedofili, ensest gibi birçok sapıklık toplum hayatını rayından çıkarıyor” diyor ve ekliyor “İşte ailede mahremiyet eğitimi hayvanî dürtüleri dengeliyor.”

“Domuz eti eşcinsel yapar mı?”

Bir diğer haberimiz Evrensel Gazetesi’nden. İsveç’in Malmö kentinde Mahmood Cami’nin imamı Rlzwan Ahmad Afzal’ın kendisini ziyarete gelen çocuklara "domuzların eşcinsel olduğu için yenilmeyeceğini, domuz eti yiyenlerin eşcinsel olabileceğini" ileri sürmesi üzerine. Haber, İmam Afzal’ın yanıtının yerel medyaya yansımasının ardından bir açıklama yaptığını, sözlerinin arkasında durduğuna dikkat çekiyor.

“Cinsel devrim için biyolojik devrim”

Habertürk Gazetesi’nden Damla Çeliktaban’ın yapay rahim teknolojisi hakkındaki haberine bakalım. Çeliktaban haberinde teknolojinin hem tıptaki hem de sosyal hayattaki olası sonuçlarını değerlendiriyor. Yapay rahim teknolojisinin kadın-erkek rollerini dönüştüreceğini, kadın bedeninin dışında gebeliğin oluşmasının ebeveynlik algısında ve toplumsal cinsiyet rollerinde köklü değişimlere sebep olacağını ifade ediyor.

Bu teknoloji ile cinsiyet ayrımcılığından kaynaklanan hiyerarşinin bozulacağı ve hatta cinsiyet ayrımcılığının söz konusu bile olmayacağının da öngörüler arasında olduğuna dikkat çekiyor.

Cinsel devrim için biyolojik devrimi koşul kabul eden radikal feministleri (misal Shulamith Firestone'u) bu noktada anmak gerekiyor. Ancak, herkesin daha az çalışıp daha rahat yaşayacağı günümüz teknolojisine rağmen çalışma saatlerinin on sekizinci yüzyıl şartlarını zorladığını da hatırlatalım. Teknolojinin hangi aşamada olduğu elbette önemli ancak hangi ideolojinin yönetiminde olduğunu da es geçmemek gerekiyor.

Lezbiyen başbakan… Darısı başımıza…

Günün son haberi Ordu’da yayınlanan Yeni Dönem Gazetesi’nden Tufan Aktürk’ün köşe yazısından gelsin. Aktürk, Avrupa Basketbol Şampiyonası final maçında Slovenya ile Sırbistan karşılaşmasını izleyen Sırbistan Başbakan Ana Brnabic'i, lezbiyen olduğu protesto eden Sırp taraftarları gündemine almış.

Aktürk, “Sırp taraftarlar, finali izleyen Başbakan Ana Brnabic'i, lezbiyen olduğu için madalya töreni öncesi protesto etti. Darısı bizim milli takıma” diyor. Temennisinin lezbiyen bir başbakan mı, basketbol turnuvasında madalya mı yoksa taraftarların başbakanı protesto etmesi mi anlayamadık… 


Etiketler: medya
İstihdam