21/06/2016 | Yazar: Yıldız Tar

LGBTİ Barış Girişimi, Onur Haftası kapsamında barış mücadelesini tartıştı, çalışmalarını aktardı.

‘Yaşam için oksijen neyse barış da odur’ Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

LGBTİ Barış Girişimi, Onur Haftası kapsamında barış mücadelesini tartıştı, çalışmalarını aktardı.

LGBTİ+ Onur Haftası kapsamında barış mücadelesi tartışıldı. Bugün (21 Haziran) Cezayir Toplantı Salonu’nda yapılan panelde LGBTİ Barış Girişimi’nin örgütlenmesi ve talepleri tartışıldı.

LGBTİ Barış Girişimi’nden Esra Ferit’in moderasyonuyla yapılan panelde yine girişimden Zelal Demir ve Cihan Erdal konuştu.

Esra Ferit konuşmasına Suruç katliamında yaşamını yitirenleri anarak başladı. “Yakından tanıdığım Çağdaş Aydın’ın gülüşü hâlâ aklımda diyen Esra, barışın yaşam için oksijen kadar gerekli olduğunu söyledi. Esra Ferit sözlerini barışın herkese lazım olduğunu vurgulayarak sonlandırdı.

Ardından söz alan İstanbul LGBTİ Dayanışma Derneği ve LGBTİ Barış Girişimi’nden Zelal Demir, “Suruç katliamıyla başlayan savaş sürecinin insanların sokaklardan çekilmesine yol açtığını gördük. İnsanlar sokaklardan ve eylemlerden uzaklaştı” dedi. Demir konuşmasının devamında LGBTİ Barış Girişimi’nin kurulma sürecini ve çalışmalarını aktardı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Parti Meclisi (PM) Üyesi Cihan Erdal ise, LGBTİ Barış Girişimi’nin kuruluş bildirgesine atıfta bulunarak, “Bu savaş aynı zamanda LGBTİ’lere karşı açılmış bir savaştır da. Gezi’nin fikriyatı 7 Haziran’da sandık etrafında bir araya gelmişti. 7 Haziran’daki başarıyı ortaya çıkaran güç Türkiye’nin tüm ezilenlerinin ortaklaşmasıydı” dedi.

Suruç katliamından Orlando katliamına çok fazla acı yaşandığını hatırlatan Erdal, “Karşımızda yalnızca AKP, iktidar, devlet değil bir zihniyet var. Bu da IŞİD zihniyetidir. Orlando katliamından bugüne Türkiye’de yaşananlara baktığımızda bunu çok net şekilde görüyoruz” ifadelerini kullandı.


Etiketler: yaşam
İstihdam