10/11/2010 | Yazar: Cenk Erdem

Amerika'da akran zulmüne uğrayan ve intihara sürüklenen genç eşcinsel ölümleriyle ilgili sanatçı, intihar vakalarının çok rahatsız edici olduğunu ve bu

Madonna:

Amerika'da akran zulmüne uğrayan ve intihara sürüklenen genç eşcinsel ölümleriyle ilgili sanatçı, intihar vakalarının çok rahatsız edici olduğunu ve bu konuda tepki göstermediği sürece asla rahat edemediğini söyledi. 

Cenk Erdem’in haberi
 
Amerika'da son günlerde akran zulmüne uğrayan ve intihara sürüklenen genç eşcinsel ölümleriyle ilgili ülke çapında "it gets better" kampanyası sürerken, bu kampanyada toplumun dikkatini çekmek için en çok çaba sarf eden isimlerden biri olan ünlü talk şov sunucusu Ellen DeGeneres'in programına katılan popun kraliçesi Madonna, New York'tan yaptığı bağlantıda, çok özel açıklamalarda bulundu ve bu konudaki hassasiyetini gösterdiği bir konuşma gerçekleştirdi.
"Eşcinseller olmasaydı, bugün bir kariyerim de olmazdı" diyerek iddialı bir açıklama yapan Madonna, intihar vakalarının çok rahatsız edici olduğunu ve bu konuda tepki göstermediği sürece asla rahat edemediğini söylerken, kendi çocuklarıyla da başkalarını ve farklı olan hiç kimseyi yargılamamak gerektiğini hep konuştuğunu ve kendisinin de bulunduğu ortamlarda hep tuhaf karşılanan farklı bir çocuk ve genç olarak büyüdüğünü söyledi.
 
"Ne sporcu bir gençtim, ne de bir entelektüel", diyen Madonna, lise yılları boyunca kendini dışarda ve izole hissettiğini, herhangi bir gruba ait hissetmeyecek kadar farklı olduğunu ancak bale hocasının ona el vererek, sanatçı ortamlarına soktuğu andan itibaren kendini bulabildiğini anlattı.
İlk kez bir “gay disko”da, farklı olmanın kabul edildiği bir ortam görerek, bunun bir sorun olmadığını gördüğünü ifade etti. Ardı ardına gençlerin, istismara uğrayarak intihar ettiği olayların ardından, daha önce de R&B yıldızı Ciara gibi birçok sanatçı gençleri cinsel kimlikleri konusunda cesaretlendiren açıklamalar yapmışlardı.
 

Etiketler: insan hakları
nefret