03/01/2019 | Yazar: Semih Özkarakaş

2019 yılına nasıl daha fazla sevgi ve barış getirebileceğimizi düşünmek için bir dakikamızı ayıralım.

Madonna Stonewall’daydı: Devrimin 50. yılını kutlamak için bir araya geldik! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Madonna, yeni yıl arifesinde Stonewall Inn Barı’ndaydı: 2019 yılına nasıl daha fazla sevgi ve barış getirebileceğimizi düşünmek için bir dakikamızı ayıralım.

LGBTİ+ ikonu sanatçı Madonna yeni yıla Stonewall ayaklanmalarının başladığı Stonewall Inn barında girdi. Sahnede Stonewall‘un 50. yılına özel bir konuşma yapan Madonna ayrıca şarkı da söyledi.

Gecede oğlu David ile Like a Prayer ve Elvis Presley’nin “Can't Help Falling in Love" şarkısını söyledi. 1989 yılındaki albümü Like a Prayer’in her kopyasıyla da HIV/AIDS’e yönelik ön yargılarla mücadele eden ve HIV’le yaşayan kişileri güçlendiren broşürler dağıtılmıştı.

“Devrimin 50. yılını kutlamak için bir araya geldik”

Konuşmasında ise Stonewall ayaklanmasını cesurca direnenleri andı ve nereden hangi zorluklarla engelleri aşarak bu günlere gelindiğini söyledi.

“Yeni bir yılın başlangıcında, LGBTİ+ hareketinin başladığı efsanevi Stonewall Inn'de olmaktan dolayı büyük onur duyuyorum. Devrimin 50. yılını kutlamak için bir araya geldik... Bizden önceki kardeşlerimiz bu geceyi bizim kutladığımız gibi özgür olamadılar ve bunu asla unutmamalıyız.”

“Ne için savaştığımızı hatırlayalım”

Sanatçı ayrıca sanatını bir değişim aracı, provoke etmek, insanları uyandırmak ve LGBTİ+ topluluğunu bir araya getirip yanında toplamak için ürettiğini söyledi ve devam etti:

“Birbirimizi tanımaya zaman ayırırsak, hepimizin aynı rengi aldığını, hepimizin sevmeye ve sevilmeye ihtiyacı olduğunu anlarız. Ne için savaştığımızı hatırlayalım; kendimiz, birbirimiz için ama en önemlisi ne için savaşıyoruz? 2019 yılına nasıl daha fazla sevgi ve barış getirebileceğimizi düşünmek için bir dakikamızı ayıralım, nezaketi nasıl getirebileceğimize bakalım. Belki ışığın girebileceği bir açık bulabiliriz. Bunu yapmaya hazır mıyız?”

Madonna’nın daha önceden Stonewall'un 50. yılı için LGBTI+’ların elçisi olarak seçildiği duyurulmuştu.


Etiketler: kültür sanat
nefret