08/07/2013 | Yazar: Seçin Tuncel

"Sokaklarda polis müdahalesinin ardından koşarken yahut gazdan etkilenmiş birine yardım ederken ’ibne bunlar’, ’orospu çocuğu’ gibi küfürler devam edecekse bu herkesin devrimi olmayacak gibi."

Mahalle Forumları LGBT’siz Olur Mu? Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Kaos GL Derneği, Ankara’da Güvenpark, 100. Yıl İzci Parkı, Anıtpark ve Ethem Sarısülük Parkı’nda yapılan mahalle forumlarına katıldı.
 
Gezi Parkı direnişinde başından beri yer alan LGBT’ler, ilk defa bu hafta sonu kurumsal katılımlarıyla mahalle forumlarında LGBT sorunlarının tartışılmasına önayak oldu.  
 
“Burası Benim Eski Mahallem”
LGBT aktivistler, yaşadıkları yerlerde yaşadıkları görünürlük ve görünür olamama sorunlarından bahsettiler. Kaos GL Derneği’nden Aslı Demir, Anıtpark forumunda “bizler dışarıdan gelen insanlar değiliz, burası benim eski mahallem ve bu direniş sayesinde tam da burada LGBT sorunlarını konuşabiliyor olmak çok değerli” dedi.
 
“Neye rağmen, kiminle yürüyeceğim?”
Demir, direnişi ilişkin şu ifadelerde bulundu: “Sokaklarda polis müdahalesinin ardından koşarken yahut gazdan etkilenmiş birine yardım ederken ’ibne bunlar’, ’orospu çocuğu’ gibi küfürler devam edecekse… Yahu bir şey demek istiyorum; tamam, LGBT’lerin mücadelesini sonra yapalım, önce devrim, sınıf mücadelesi… Ama "yoldaş" bildiklerimiz böyle olacaksa, bu devrim herkesin devrimi olmayacak gibi… Oysaki bir anlamı olsun istiyorum!”
 
Eylemler sırasında kullanılan cinsiyetçi, homofobik ve transfobik küfür ve sloganların direnişin öznelerinden LGBT’ler için anlamı ve eylem alanının dönüştürülmesi de forumların başlıca tartışma konularındandı. Homofobi ve transfobi karşıtı sloganların atıldığı forumlarda bu yılın en beğenilen sloganı “Nerdesin aşkım? Burdayım aşkım!” da dillerden düşmedi.
 
Direniş Hiç Biter mi?
Kaos GL Derneği’nin homofobi ve transfobi karşıtlarıyla bir araya geldiği forum ziyaretlerinden bir sonraki 14 Temmuz Pazar günü yapılacak. Öldürülen Ahmet Yıldız için bir anmanın da olacağı program önümüzdeki günlerde açıklanacak.
 

Etiketler: yaşam
İstihdam