26/03/2013 | Yazar: Seçin Tuncel

Rehber öğretmenlere yönelik ‘Homofobi ve Ayrımcılık’ temalı İnsan Hakları Eğitim, 23 Mart 2013 tarihinde Malatya’da gerçekleşti.

Malatya’da Rehber Öğretmenlere ‘Homofobi ve Ayrımcılık’ Eğitimi Verildi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Rehber öğretmenlere yönelik “Homofobi ve Ayrımcılık” temalı İnsan Hakları Eğitim, 23 Mart 2013 tarihinde Malatya’da  gerçekleşti.
 
Yirmi sekiz rehber öğretmenin katıldığı eğitimde Dr. Koray Başar, “Cinsel Yönelim ve Cinsiyet Kimliğinin Gelişimi ve LGBT Bireyler” başlığı altında tanımlar, kavramlar ve tarihsel süreç üzerine bir sunum yaptı. Prof. Dr. Melek Göregenli ise ayrımcılık ve homofobi kavramları ve bunların arka planını oluşturan ideolojiler üzerine bir sunum yaptı. 
LGBT Öğrencilere Uygun Bir Yaklaşım Nasıl Olmalı?
Eğitim sırasında rehber öğretmenler, kendi alanlarında okullarında karşılaştıkları ayrımcı uygulamaları ve deneyimleri paylaştılar. Bu uygulamaların LGBT’lere yansımasına dair sorularını uzmanlara yönelten öğretmenler program boyunca katılım gösterdiler. 
 

LGBT öğrencilerin kimlik gelişim süreçlerinde yaşadıkları sorunlara çözüm üretecek, LGBT öğrencileri koruyacak ve öğrencilerin kendilerini geliştirebilecek doğrultuda yaklaşımların geliştirilmemesi ve doğru bilinen yanlışlar nedeniyle etkinliğe çevre illerden gelen katılımcı öğretmenler benzer etkinliklerin devam etmesi gerektiğini belirttiler. 


Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam