05/11/2013 | Yazar: Ömer Akpınar

Malavi’de dini önderler için düzenlenen Üreme Sağlığı ve Hakları atölyesine katılan bir imam, eşcinsel haklarına sahip çıktı.

Malavili İmamdan Eşcinsel Haklarına Destek Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Malavi’de dini önderler için düzenlenen Üreme Sağlığı ve Hakları atölyesine katılan bir imam, eşcinsel haklarına sahip çıktı. Ülkede saygın bir İslam âlimi olan Şeyh Mdala Ali Tambuli, insan haklarını savunarak eşcinsellere sevgi ve şefkat gösterilmesi gerektiğini söyledi.
 
“Dinî liderler olarak İncil’de ya da Kuran’da eşcinselliğin yeri olmadığını söylüyoruz. Öte yandan, bu eylemi gerçekleştirenlere üç şey sunmamız gerektiğini de söylüyoruz: Bu insanlar korunmalı, onlara sevgi gösterilmeli ve onlarla ilgilenmeli; çünkü onlar insan ve hakları var.”
 
Eşcinselleri günahkâr olarak gören Tambuli’nin şefkat çağrısı Malavi’de büyük tepki gördü. “Eşcinsellerin çıkarlarının teşvik edilmesinin İslam'da yeri olmadığını” söyleyen Malavi Müslüman Derneği (MAM), ülkede eşcinsel ilişkileri suç olarak kabul eden yasayı savundu.
 
Diyanet LGBTİ’leri Korumayı Savunmuyor
Türkiye’de LGBTİ’lerin (lezbiyen, gey, biseksüel, trans, interseks) ayrımcılık görmesine karşı çıkan Müslümanlar arasında Anti-Kapitalist Müslümanlar başı çekiyor. Son dönemde Alevilik ve yoga ile ilgili olumsuz açıklamalarıyla tepki toplayan Diyanet İşleri Başkanlığı ise, bugüne kadar LGBTİ’lerin güvenliği ve hakları konusunda herhangi bir olumlu adım atmadı.  
 
 

Etiketler: yaşam, din/inanç
İstihdam