18/02/2013 | Yazar: Ömer Akpınar

Malezya hükümeti ‘vahim bir toplumsal mesele’ olarak nitelendirdiği LGBT (lezbiyen, gey, biseksüel, trans) meselesini kendince çözmek için bir müzikal hazırlattı.

Malezya Hükümeti LGBT Düşmanlığına Müzikal Turnesiyle Devam Ediyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Malezya hükümeti “vahim bir toplumsal mesele” olarak nitelendirdiği LGBT (lezbiyen, gey, biseksüel, trans) meselesini kendince çözmek için bir müzikal hazırlattı. LGBT’lere ilişkin olumsuz mesajlar veren müzikaldeki LGBT karakterler başlarına yıldırım düşmesi sonucu heteroseksüel oluyorlar.
Yönetmen Rahman Adam, müzikali hazırlamayı neden kabul ettiğine ilişkin “gençleri ve ebeveynleri bu konuda uyarmak istiyoruz,” diyor.
 
Asmara Songsang (Anormal Tutku) adlı müzikal 1 ve 2 Mart tarihlerinde Kuala Lumpur’daki Kültür Sarayı’nın (Istana Budaya) ardından yıl içinde Malezya’nın tüm eyaletlerinde ücretsiz gösterilecek.
 
“Eğitim amaçlı” müzikal, hükümetin ve İslamî yetkililerin Malezya’da LGBT “salgını” olarak gördükleri sorunla mücadeledeki son hamlesi.
Malezya Eğitim Bakanlığı, son altı ay içinde 21 seminer düzenleyerek 16,000 veli ve öğretmene çocuklardaki LGBT (lezbiyen, gey, biseksüel, trans) davranışlarını nasıl engelleyebileceklerini anlattı.  
 
2011’de hükümetin engellediği LGBT hakları festivali Seksualiti Merdeka’nın eş kurucusu Jerome Kugan müzikalle ilgili şunları söyledi:
 
“Cinsiyet kimliği ve cinsellik meselelerine kafa yoran pek çok genç, dinî zorlamalardan ötürü isteklerini bastırdıklarından çok fazla suçluluk ve baskı hissediyorlar. Adından, konusundan ve dilinden müzikalin Müslüman Malay gençleri hedeflediği çok açık.”
“Bu müzikalde genç LGBT’lerin güçlü bir biçimde ayakta durmalarını sağlayacak hiçbir şey yok ve bir kısmı da bundan etkilenip daha derin bir utanca gömülebilirler.”


Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam