10/11/2009 | Yazar: Orhan A

Muhalefet lideri Joseph Muscat, İşçi Partisinin kendi yapısı içerisinde lezbiyen, gey, biseksüel ve transeksüel (LGBT) grubu kuracağını duyurdu.

Malta İşçi Partisi LGBT Grubu Kuruyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Muhalefet lideri Joseph Muscat, İşçi Partisinin kendi yapısı içerisinde lezbiyen, gey, biseksüel ve transeksüel (LGBT) grubu kuracağını duyurdu.

Uluslararası Lezbiyen ve Gey (ILGA) örgütünden bir üyenin de katıldığı toplantıda Muscat'in belirttiği üzere, bu grup partinin genel konferansında da temsil edilecek.
“Bu göstermelik bir hareket değildir” dedi ve partiye böyle bir grubun eklenmesinin zor olacağının ve muhafazakâr bir toplum tarafından eleştirilerin geleceğinin bilindiğini ekledi.

Parti, eşcinsel hakları konusunda yeni girişimlerin yapılmasının tam zamanı olduğuna ve LGBT İşçilerin “yeni bir döneme doğru atılacak ilk adım” olduğuna inanmakta.
Dr Muscat diğer siyasi partilerin de İşçi Partisi’nin adımlarını izleyeceğine dair umut taşıdıklarını belirtti. Ülkenin muhafazakâr olmasına karşın bir şeylerin değişmekte olduğuna dair inancını da belirtti.

Yakın zamanda partinin gençlik gurubu bünyesinde bir LGBT grubu oluşturuldu.

Dr Muscat eşcinsel hakları konusunda ikiyüzlü davranmayı bırakmanın zamanının geldiğini söyleyerek partinin yeni bir temel atmayı seçtiğini söyledi.
 
Uluslararası organizasyonun (ILGA) bir üyesi olan Louise Ashworth, önemli pozisyonlardaki kişilerin eşcinsel haklarını savunmalarının çok önemli olduğunu vurguladı.(AE)
 

Etiketler: yaşam, siyaset
nefret