07/05/2018 | Yazar: Gözde Demirbilek

Küba Ulusal Meclis üyesi Mariela Castro, anayasa değişikliği sürecinde eşcinsel evliliğin yasallaşması için çalışacağını söyledi.

Mariela Castro, eşcinsel evlilik için teklif verecek Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Küba Ulusal Meclis üyesi Mariela Castro, anayasa değişikliği sürecinde eşcinsel evliliğin yasallaşması için çalışacağını söyledi.

Küba Ulusal Meclis üyesi ve Ulusal Cinsel Eğitim Merkezi (CENESEX) direktörü Mariela Castro Espín, Küba Homofobi ve Transfobi Karşıtı Günleri için yapılan basın toplantısında eşcinsel evliliğin hak olarak tanımlanması için çalışacağını söyledi.

Temmuz ayında başlaması beklenen anayasa değişikliği sürecinde bir teklifle gideceğiniz belirten Castro Espín, yeni devlet başkanı Miguel Díaz-Canel’in LGBT hakları için de çalışan bir isim olarak bu konuda destek verebilecek duyarlılıkta olduğunun altını çizdi.

Mariela Castro, 2015 Havana Onur Haftası kapsamında protesto olarak düzenlenen düğünde bir kadınla evlenmişti. ”Şu anda Küba'da yasal olmadığı için geçtiğimiz yıl Toronto Onur Haftası’nda düzenlenen eşcinsel evlilik organizasyonuna imrenerek baktım. Bu evlilik belki de Küba'da bu konuda atılmış ilk büyük adım olacak ve bir sembol haline dönüşecek. Bu konu hakkında nasıl çalışacağımızı konuşacağız” demişti.

Homofobi ve Transfobi Karşıtı Günleri, Mayıs ayı boyunca sürecek. “Homofobi ve transfobisiz okullar için ben de varım” sloganıyla düzenlenen etkinlik, bu sene on birinci kez yapılıyor ve okullarda cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği temelli ayrımcılık ve zorbalık gibi konulara odaklanıyor.


Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam