05/02/2020 | Yazar: Gözde Demirbilek

Tuba Ünsal, “Masallardan Geriye Kalan” filminde canlandırdığı Asya karakterinin non-binary olduğunu duyurdu.

Masallardan Geriye Kalan filminde non-binary karakter Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Yönetmenliğini ve senarsitliğini Mustafa Uğur Yağcıoğlu’nun üstlendiği, başrollerinde Özgür Çevik, İlayda Akdoğan ve Tuba Ünsal’ın yer aldığı “Masallardan Geriye Kalan” filmi 14 Şubat’ta vizyona giriyor. Film, üniversitede doçent olan Evren ile yüksek lisans öğrencisi Hatice arasında yaşanan aşkı konu ediyor.

“Asya benim oyunculuk dünyamda çok özel bir yerde duruyor”

Oyuncu Tuba Ünsal, kişisel Instagram profilinden paylaştığı duyuru ile filmde canlandırdığı Asya karakterinin non-binary olduğunu şöyle duyurdu:

“Sizi Asya ile tanıştırayım. Non-binary yani kendini kadın veya erkek olarak tanımlamayan, tüm cinsiyet kavramını reddeden bir karakter. Masallardan Geriye Kalan filminde canlandırdığım Asya benim oyunculuk dünyamda çok özel bir yerde duruyor. 14 Şubat’a az kaldı. Sinema salonlarında buluşmak dileğiyle.”

Karakter, fragmanda da yer alan sahnesinde “Kadın sevmeyeceksin, erkek sevmeyeceksin, insan seveceksin” diyor.

Akit hedef gösteriyor

Yeni Akit, Ünsal’ı yaptığı bu paylaşımı “‘Masallardan Geriye Kalan’ adlı filmde rezalet konu! Tuba Ünsal böyle itiraf etti” başlığıyla; “Küresel odakların cinsiyetsizliği yaygınlaştırmaya çalıştığı günümüzde, Türkiye'ye yönelik operasyonlar da devam ediyor. Sosyal medyayı aktif kullanan kirli eller, Türkiye'de dizi ve sinema filmleriyle eşcinselliği yayma girişimine başladı” diye haberleştirerek hedef gösterdi. 


Etiketler: kültür sanat
İstihdam