05/06/2020 | Yazar: Kaos GL

Mayıs ayının üçüncü haftasında basında LGBTİ+’lara yönelik ayrımcı söylemi kaosGL.org okurları için derledik.

Mayıs ayının üçüncü haftasından LGBTİ+’lara yönelik ayrımcı haberler Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Mayıs ayının ikinci haftasında (18-24 Mayıs) basında LGBTİ+’lara yönelik ayrımcı söylemi kaosGL.org okurları için derledik. 7 günde gazetelerden LGBTİ+’lara yönelik 19 ayrımcı-nefret söylemine sahip haber çıktı!

İşte o haberler!

18 Mayıs, Aydın Ses

Mesut Mezkit yazısında “Kimler bu İstanbul Sözleşmesini destekliyor? Hangi kesimlerin olduğu belli... Sadece bazılarını saymak kâfi: PKK'nm görevlendirdiği parti... Buna çanak tutan benzeri zihniyetteki partiler... LGBT'li kuruluşlar... Soros'tan nemalanan vakıf ve dernekler...” diyor ve LGBTİ+’lara yönelik ayrımcı ifadeleri yaygınlaştırıyor.

18 Mayıs, Akit

Faruk Arslan Onedio sitesini hedef aldığı yazısındaki “Ahlaksıza sahip çıkmak ahlaksıza görüntüleri, eşcinsel sapkınlık” sözleri ile haftalık nefret söylemi raporumuzda yerini alıyor.

18 Mayıs, Medi Magazin

Ankara’da çıkan Medi Magazin’den İsmail Hakkı Aydın’ın bilimdışı iddiaları şöyle: Üremeyı durdurma projesi, Homoseksüelliği teşvik projesi, Eşcinsellere gen bankalarından çocuk edindirme projesi, İnsan fıtratını değiştirme projesi, (Sanayi Devriminim Sosyal yönü)”

19 Mayıs, Doğru Haber

İstanbul Sözleşmesi’ni hedefine alan haber “Batı toplumunda cinsel sapkınlık LGBT-i bireylerin varlığı olgusundan hareketle 'aile' kavramını çok önceden tanımlamaktadır” diyor ve LGBTİ+’lar için ‘sapkın’ ifadesini kullanarak nefret söylemi üretiyor.

19 Mayıs, Doğru Haber

Bekir Tank yazısında İstanbul Sözleşmesi’ni hedef alıyor ve LGBTİ+’larla onların haklarını savunanlara ayrımcı söylem üretiyor.

19 Mayıs, Milat

Özlem Doğan haberinde LGBTİ+’ları kriminalleştiriyor: “HDP ve bazı CHP'liler, özellikle sözde Ermeni soykırımı, FETO ve LGBT konularında aynı tepkiyi veriyor.”

19 Mayıs, İstiklal

İstanbul’da çıkan gazetedeki yazısında Sadık Uslu, Akit TV’de kız çocuğunun cinsel istismarını MEŞRULAŞTIRAN sözleri nedeniyle İstanbul Aydın Üniversitesi’ndeki işinden atılan Prof Dr Muttalip Kutluk Özgüven'i savunuyor.

Uslu, bunun bir komplo olduğunu ileri sürüyor. Komployu düzenleyenler için de “LGBT gibi eşcinsel örgütlere direkt/dolaylı destek çıkmışlardır” diyor.

19 Mayıs, Doğru Haber

Irak'ta ilk defa Avrupa Birliği Büyükelçiliği tarafından, 17 Mayıs Uluslararası Homofobi Karşıtlığı Günü dolayısıyla büyükelçilik binasında gökkuşağı bayrağı çekilmesini haber yapan gazete Irak Meclis Başkanı ve Dışişleri Bakanı’nın ayrımcı açıklamalarına alan açıyor.

19 Mayıs, Yeni Şafak

Tamer Korkmaz’ın nefret sözleri şöyle: “Amerika Birleşik Tecavüzcüler Devleti'nin Ankara Büyükelçiliği ile İstanbul'daki Başkonsolosluğuna ‘Uluslararası Homofobi, Transfobi ve Bifobi Karşıtlığı Günü’ dolayısıyla LGBT paçavrası asıldı. -Şaşırdık mı? Hayır! Haydut Devlet'in bayrağı ile LGBT'nin gökkuşağı renklerini taşıyan malum paçavrasının aynı kadrajda buluşması, ‘Birbirlerine çok yakıştılar’ dedirtti!”

20 Mayıs, Sakarya Yenigün

Gazetede yer alan haber dini referanslarla eşcinsellere yönelik nefret söylemi üretiyor.

20 Mayıs, Yeni Akit

Gazetenin yazarları bitti, okur mektupları başladı! Çorum’dan gelen bir okur mektubunda akıllara durgunluk veren iddialar var: “Bir başka iddia! Korona virüsüne, hıv- aids mikrobundan parçalar eklendiği, LGBT'nin güç kaybetmesi üzerine asıl amacın dünya bilim adamlarına, aids hastalığına aşı buldurmak olduğunu söyleyenler var! Çok mu mantıksız bu açıklamalar!”

20 Mayıs, Yeni Akit

Ali İhsan Karahasanoğlu, LGBTİ+’ların temel insan haklarını savunan siyasilere yönelik ayrımcı öylem üretiyor.

20 Mayıs, Konya Merhaba

Sadık Küçükhemek, “Çünkü kadını koruma maskesi adı altında HIV virüsüne sebep olan homoseksüel gibi fıtrata aykırı ilişkileri bu yıkıcı sözleşme ile meşrulaştırmış oluyorsunuz” diyor ve nefret söylemi üretenlere katılıyor.

20 Mayıs, Merzifon Olay

Amasya’da çıkan gazete Saadet Partisi Merzifon İlçe Başkanı Ahmet Şahin’in ayrımcı özlerine alan açıyor: “Günümüzde LBGT (lezbiyen, biseksüel, gey ve transgender) adlarıyla meşrulaştırılmaya çalıştırılan fiil, İslâm'a göre tam bir sapkınlıktır. İslâm'da zina ve fahişelik nasıl men edilmişse livâta (oğlancılık. İbnelik, homoseksüellik, eşcinsellik) ve 'sevicilik' diye tabir edilen 'lezbiyenlik' de men edilmiştir. İslâm'da gerek kadının kadınla ilişkisi sevicilik/lezbiyenlik gerekse livâtanın/homoseksüelliğin haram olduğunda ve büyük günah olduğunda âlimlerin ittifakı vardır. Livâta, zinadan daha çirkin ve daha kötüdür.”

22 Mayıs, Diriliş Postası

Deniz Unay “cinsel yönelim” için “sapıklık” diyor; heteroseksüelliğin de bir yönelim olduğu Unay’ın gündeminde değil herhalde…

22 Mayıs, Balıkesir Demokrat

Gazetenin adına hiç yakışmayacak şekilde yazarı Nevzat Özpelitoğlu, “Oğlum Marksist-Leninist ideolojinin kurbanı olmuş, Homolara, LBGT lilere, Biseksüel ve Lezbilenlere hayranlık besliyor, diye feryat eden baba, kızım artist olacağım diye evden kaçıp pavyona düşmüş diye gözyaşı döken anne, maalesef çocuklarınızın zihin ve fikir katili sizsiniz” diyerek LGBTİ+ ailelerini hedef alıyor!

23 Mayıs, Diriliş Postası

Gazete, İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun “eşcinsellerin özgürlüklerini koruma sorumluluğumuz var” sözlerini “skandal” olarak yansıttı.

23 Mayıs, Yeni Akit

Gazete, İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun “eşcinsellerin özgürlüklerini koruma sorumluluğumuz var” sözleri üzerinden nefret söylemi üretiyor: “Ekrem’in LGBTİ sevdası”

23 Mayıs, Yeni Akit

Ali İhsan Karahasanoğlu, İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun “eşcinsellerin özgürlüklerini koruma sorumluluğumuz var” sözleri üzerinden nefret söylemi üretiyor.

 

 


Etiketler: medya
İstihdam