02/10/2017 | Yazar: Ata Kan

Bir araya gelen kadın ve LGBTİ örgütleri Meclis’e yürüdü.

Meclis’e yürüyüş: #BuYasalarBöyleGeçmez Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Müftülere resmi nikah yetkisi ve Mağdur Hakları Yasa Tasarısı'na karşı bir araya gelen kadın ve LGBTİ örgütleri Meclis’e yürüdü.

Müftülük Yasası” ve Mağdur Hakları Yasa Tasarısı'na karşı "Eşit ve Özgür bir Hayat için… Bu Yasalar Böyle Geçmez" diyen yüze yakın feminist ve LGBTİ örgütünün kampanyası kapsamında bugün Meclis önünde eylem vardı.

Ülkenin dört bir yanından kadınlar bugün Ankara’da Akay kavşağında buluşarak Meclis’e yürüdü.

Polis kadınların yürüyüşünü engellemeye çalıştı ancak yürüyüş Meclis önüne kadar sürdü. Meclis’te Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Halkların Demokratik Partisi’nden (HDP) kadın milletvekillerinin de katılımıyla tasarıya karşı yüze yakın feminist ve LGBTİ örgütünün ortak metni okundu.

Müftülere nikâh yetkisi verilmesi ve Mağdur Hakları Yasa Tasarısı'ndaki “genel ahlak” benzeri muğlak ifadelere karşı bir araya gelen kadın ve LGBTİ’ler #BuYasalarBöyleGeçmez dedi.

1 Ekim’de 9 şehirde eylem vardı

Bugünkü Meclis eyleminden önce dün (1 Ekim) de kadınlar 9 şehirde sokaklardaydı. Adana, Ankara, Antakya, Bursa, Eskişehir, Hopa, İstanbul, İzmir, Kocaeli ve Trabzon’dan müftülüklere resmi nikah yetkisine karşı “Hayatlarımıza Sahip Çıkıyoruz” sesi yükseldi.


Etiketler: kadın
İstihdam