15/02/2019 | Yazar: Kaos GL

Medya Okulu’nun bulunduğunuz şehre gelmesini istiyorsanız, anketimize katılın!

Medya Okulu anketine katılmak için son gün! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Medya Okulu’nun bulunduğunuz şehre gelmesini istiyorsanız, anketimize katılın!

Kaos GL Derneği’nin yazınsal çeşitli tematik alanlarda planlanmış atölyeler programı olan Medya Okulu yeni şehirlerini arıyor. Eğer siz de Medya Okulu’nun şehrinize gelmesini istiyorsanız, anketimizi buradan doldurabilirsiniz.

Medya Okulu hakkında…

Kaos GL Medya Okulu yazınsal çeşitli tematik alanlarda planlanmış atölyeler programıdır. Katılımcıların interaktif olarak dahil oldukları atölyelerde yazma istencinden üretimin yayınlanmasına sürecin inşasını ve etiğini tartışırlar. Haber yazma teknikleri, yaratıcı yazarlık ve video aktivizmi programın ana başlıklarıdır.

Medya Okulu programı, kaosGL.org gönüllü muhabir ve yazarlarını bir araya getirerek LGBTİ+ kişileri yazmaya teşvik etmeyi ve ayrımcılık karşıtı medyayı çoğaltmayı hedefler. Haberini üretiminden yaratıcı yazarlığın çeşitlendirilmesine farklı alanlarda kümülatif gerçekleşen atölyelerde “herkesin yazabileceği” fikri hakimdir.

LGBTİ+ kişiler, aktivistler, yazarlar, muhabirler, çizerler ve fotoğrafçılar Medya Okulu programına katılabilir.  

Yaşadığı şehirde LGBTİ+ gündemini ve etkinlikleri takip etmek, haberlerini kaosGL.org’a yazmak için gönüllü olmak okula katılmak için yeterli. Medya Okulu'na katılan kişilerden KaosGL.org'a ayda en az 3 içerik üretmelerini bekliyoruz. Daha fazla yazar, çizersiniz ona da hayır demeyiz. Atölyeler birbirinin devamlılığını sağladığı için programın tamamına katılabilecek başvurulara öncelik tanınır.

Programa katılmış kişiler daha sonra Kaos GL Gönüllü Muhabir Ağı’na dahil olarak bir çalışma takvimi çıkartır. Medya ve İletişim programıyla birlikte spesifik alanlarda (örneğin: Dava İzleme, Sözlü Tarih) eğitimler düzenler. Bu eğitimlerin sonucunda Muhabir Ağı’nın küçük çalışma grupları oluşur


Etiketler: medya
nefret