22/09/2019 | Yazar: Kaos GL

Doçent Dr. Tuğba Taş, Kaos GL Medya Okulu'nda fotoğrafçılık hakkında verdiği temel bilgilerin LGBTİ+ odaklı haberciliğe nasıl uyarlanabileceğini anlattı.

Medya Okulu: Fotoğraflar bizi söyler Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL’nin her yıl düzenlediği Medya Okulu’nun 2019’daki 2. aşaması İzmir Karaburun’da gerçekleşti. Medya Okulu, Türkiye’nin birbirinden farklı birçok şehrinde gelen LGBTİ+ aktivistlerinin katılımıyla 7 Eylül’de oturumlarına başladı. 8 Eylül’de yapılan 3. oturumda Ankara Üniversitesi İletişim fakültesinde öğretim üyesi olan Doçent Dr. Tuğba Taş konuştu.
Ankara Üniversitesi’nde Temel fotoğraf ve Toplumsal Cinsiyet ve Görsel Kültür dersleri veren Doçent Dr. Tuğba Taş, fotoğrafta kompozisyon ve ışık kuralları ile LGBTİ+ odaklı habercilikte görüntü kullanımı üzerine sunum yaptı. Oturumunun ilk kısmında fotoğrafçılığın teknik detayları üzerinde duran Tuğba Taş, habercilik için görüntü kullanımında kompozisyon ve ışık kurallarıyla ilgili teorik ve pratik bilgiler verip uygulamalarıyla gösterdi.
Verdiği bilgileri fotoğrafta ışık kullanımında önemli bir yer tutan Eugene Smith’in Spanish Village isimli fotoğraf çalışmasıyla örneklendi.
Ardından oturumun 2. kısmında, dünyadan verdiği örneklerle LGBTİ+ odaklı fotoğrafçılık hakkında bilgiler verdi. 1. Kısımda verdiği teknik özelliklerin LGBTİ+ odaklı habercilikte nasıl kullanıldığına ve bu kullanımların nasıl farklılıklara yol açabileceğine değinerek oturumu sonlandırdı.
Haber: Hüsnü Beha Yıldız, Melis Berk, Gökçe Yetkin 


Etiketler: medya
nefret