28/12/2018 | Yazar: Kaos GL

Özgür yazılımcı Ege Orhan, eğitmenlerinden olduğu Kaos GL Medya Okulu’nu yazdı:

Medya Okulu’nda Wordpress ile bloglama Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Özgür yazılımcı Ege Orhan, eğitmenlerinden olduğu Kaos GL Medya Okulu’nu yazdı:

16 Aralık 2018 Cumartesi günü, KAOS GL’nin düzenlediği Medya Okulunun 3.günü beraber WordPress ile blog açıp, hikayelerimizi anlatmaya başladık.

Yazıma başlarken, sadece etkinlik gününü değil o güne kadar olan gelişmelerden de bahsetmek istiyorum. 2016-2017 öğretim yılında benim üniversitedeki son yılımdı ve Proje Geliştirme ve Yönetimi dersi kapsamında bir proje yapmamız gerekiyordu, ben ve arkadaşlarım LGBTİ’lerle DjangoGirls benzeri bir çalışma yapmak istiyorduk, sonuçta Bilgisayar Öğretmeni olmaya adaydık. Teknik olarak yapabilirdik. Bu fikrimizi hocamızla paylaşınca, büyük bir hayal kırıklığına uğradık. Bunu bir proje olarak kabul edemeyeceğini, bunun yerine Mültecilere Türkçe öğretimi üzerine bir Avrupa Birliği Projesi yapmamız gerektiğini söyledi.

Üzgün üzgün asla gerçekleşemeyecek olan AB projemizi yazıp okuldan mezun olduk, mezuniyet sonrası bu proje istediğim daha da arttı. Bir gün işyerinde öğlen arasında KAOS GL’ye kendimi tanıtan ve proje yapma isteğimi anlatan bir mail attım. Çok kısa zamanda olumlu yanıt aldım. Sevgili Yıldız TAR ile buluşup konuşurken. Ankara Valiliğinin LGBTİ etkinliklerine izin vermediğini öğrendim, ardından Medya Okulunun bir gününde WordPress ile blog yazma atölyesi yapmaya karar verdik.

Ben Medya Okulu’nun 3. gününde eğitmendim, benden önce ilk gün Karin Karakaşlı ile hikaye anlatıcılığı atölyesinde hikayelerini geliştiren katılımcılar, ikinci gün Özgür Mehmet Kütküt ile görsel materyaller hazırladılar. Etkinlik gününe gelirsek, “Acaba WordPress’i ve Bloglamayı sevecekler mi?” diye içimde küçük bir endişe vardı fakat derse başlamamızla bu endişe yerini mutluluğa bıraktı. Herkes can kulağıyla dinledi ve katılım gösterdi, Medya Okulu’nun 2. gününde hazırladıkları görsellerle, blog yazılarını hazırlamaya başladılar.

Gün sonunda herkes hazırladığı blogları sunarken, herkesin hikayesini oldukça yaratıcı bir biçimde anlattığını ve Wordpress ile Blog yazmayı çok sevdiklerini fark ettim.

Umarım tüm katılımcılar, blog yazmaya devam eder.


Etiketler: medya
İstihdam