20/05/2019 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL, İsveç İstanbul Başkonsolosluğu ev sahipliğinde medyada nefret söylemi ve ayrımcılığa karşı gazeteci forumu düzenledi.

Medyada nefret söylemine karşı gazeteci forumu Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL, İsveç İstanbul Başkonsolosluğu ev sahipliğinde medyada nefret söylemi ve ayrımcılığa karşı gazeteci forumu düzenledi.

Kaos GL Derneği, İsveç İstanbul Başkonsolosluğu ev sahipliğinde gazeteciler ve sivil toplum temsilcileri ile bir araya geldi. 7 Mayıs'ta Başkonsolosluk'taki forum ve resepsiyonda medyada nefret söylemi ve ayrımcılığa karşı mücadele yolları tartışıldı.

Başkonsolos Therese Hydén, açılış konuşmasında demokrasi mücadelesinin önemli bir bölümünü ifade özgürlüğünün oluşturduğunu söyledi. Therese Hydén, "Nefret söylemi ve ayrımcılığa karşı mücadele bizim önemli gündemlerimiz arasında yer alıyor. İfade özgürlüğünün de vazgeçilmez bir parçası" dedi.

Ardından Kaos GL'den Yıldız Tar, medyada nefret söyleminin tarihsel seyrini aktardı. Gözde Demirbilek ise nefret söylemi ve ayrımcılığa karşı kendi hikayeni anlatmanın önemine değindi.

Gazeteciler ve sivil toplum temsilcileri LGBTİ+'ları hedef alan nefret ve ayrımcılığa karşı medyanın neler yapabileceğini tartıştı.

Resepsiyonda Kaos GL'nin 2018 Medya İzleme Raporu da tartışıldı.

Rapor için tıklayınız. 


Etiketler: medya
nefret