22/06/2006 | Yazar: Kaos GL

Mehmet Ali Erbil'in

Medyanın yarattığı Mehmet Ali Erbil’in medya kusuru haline gelmesine neden olan o ‘penis’ hadisesi üzerine yazıp çizmeyen kalmadı. Medya, büyük bir şaşkınlık içinde Mehmet Ali Erbil’in 'böyle bir şeyi' nasıl yapabildiğini soruyor. Oysa Mali Bey’in mizah anlayışı 10 yıl önce de böyleydi. Kaos GL dergisi arşivinden sizler için çıkardık.

KAOS GL

Geçenlerde sevgilimle birlikte arkadaşlara gittik. Gözünü dikip seyreden olmasa da televizyon, köşesinde açık durumdaydı. Mehmet Ali Erbil'in programına sıra gelmişti. Daha önce bir arkadaşım yeterince söz etmişti. Herkesin malumu "top" muhabbetinden tutun da cinsellikle ilgili ve dönüp dolaşıp ibneliğe gelen bir boş laf curcunası. Benim izlediğim programda da aynı sululuk geçerliydi. Vıcık vıcık bir muhabbet vardı ve görüldüğü kadarıyla millet, gerçekten eğleniyor gibiydi.

Mehmet Ali Erbil, heteroseksizmin ne ilk ne de son maskarası. Daha başka kimler vardır ve gerçekten neler kaçırıyorumdur kimbilir!.. "Top"ları aşağılamak özel bir yetenek ve zeka gerektirmediği için sözkonusu "mizah" anlayışı her ortamda ve her şekilde karşımıza çıkabiliyor. Heteroseksizmin soytarılarının yanı sıra medya teröristlerince gerçekleştirilen pek özel magazin programlarında eşcinsellikle, suyunun suyu bir dedikodudan, takip edilecek, yakalanacak ve üzerine atlanacak yarı polisiye bir olay gibi gösterilebiliyor. Eşcinsellik, utanılacak, şaşırılacak; utanılmasa da gizlenecek, saklanacak bir durum olarak görüldüğünden, pek özel "gizli" ibneler de bu durumu yeniden ürettiklerinden, farklı bir yaklaşım şaşırtıcı olurdu.

Hetroseksizmin soytarıları, ister bir hetero olsun ya da işbirlikçi bir gizli ibne, milletin zaaflarını iyi bilirler. Yetenek ve zeka yoksunu bu maskaralar, sulandırılmış bir ırkçılık takviyesiyle de, milletin zaaflarını, sözde "mizah" aracılığı ile geri millete satarlar. Ne yapılabilir? Doğrusu isteyen istediğini yapsın! Bence, soytarıları protesto ederek demokrasicilik oynamaktansa, bir araya gelip ayağa kalkmak, onların kahkahalarını kursaklarında bırakacaktır.

Kaynak: Kaos GL, Sayı 22, Haziran 1996



*İlgili haberler:

[[Romantik ve liberal penis tartışması]] - Oray Eğin

[[Çukurun dibinde...]] - Can Dündar

[[Mehmedalibey'in penisi]] - Oray Eğin


Etiketler: medya
nefret