13/02/2015 | Yazar: Yıldız Tar

Meis Sitesi davasının bugünkü duruşması da basına kapalı görüldü. Sanıklardan biri akli dengesine ilişkin rapor talep ederken, bir diğer sanık da ‘Aile huzurum bozuluyor. Dava kapalı devam etmeli’ dedi.

Meis Sitesi davası, saldırganın ‘aile huzuru bozulduğu’ için basına kapalıymış! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Meis Sitesi davasının bugünkü duruşması da basına kapalı görüldü. Sanıklardan biri akli dengesine ilişkin rapor talep ederken, bir diğer sanık da “Aile huzurum bozuluyor. Dava kapalı devam etmeli” dedi.
 
Avcılar Meis Sitesi’nde transların barınma ve yaşam hakkına dönük saldırılara ilişkin davanın 5. duruşması bugün Küçükçekmece 9. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.
 
Av. Fırat Söyle ve Av. Ezgi Şeref’in linç girişimine maruz kalan transların savunuculuğunu üstlendiği dava daha öncekilerde olduğu gibi yine basına kapalı görüldü.  Davayı izlemek için gelen basın emekçileri salona alınmadı. Mahkeme salonu çevresinde yoğun polis ablukası dikkat çekti.
 
“Sanık E.F. savunmasında itirafta bulundu, cezalandırılmalı”
 
Meis Sitesi’nde yaşanan saldırılar ve “basın açıklaması” adı altındaki linç girişimlerine katılan kişilerin yargılandığı davanın beşinci duruşmasında sanık E.F’nin hakkındaki yakalama kararının iki celse arasında infaz edildiği anlaşıldı. Avukatlar Söyle ve Şeref, E.F’nin savunmasını kabul etmediklerini belirterek, E.F’nin savunmasında bir anlamda itirafta bulunduğunu söyledi. Sanığın cezalandırılmasını talep etti.
 
Sanıklardan biri aklî dengesine ilişkin rapor talep ediyor!
 
Dava sanıklarından H.E’nin avukatı ise müvekkilinin aklî durumunun yerinde olup olmadığına ilişkin rapor olması gerektiğini öne sürdü. 6 Mayıs’ta başka bir davaya yönelik adli tıp raporu almak üzere randevuları olduğunu belirterek raporun davaya eklenmesini talep etti.
 
Sanığın aile huzuru bozulduğu için dava basına kapalıymış!
 
Av. Fırat Söyle is bu talebe karşı çıkarak, “Sanık daha önceden ruhsal bunalım geçirse bile olaylar sırasında akli dengesinin yerinde olduğu çok açıktır. Raporun davaya eklenmesi gereksizdir” dedi. Söyle duruşmanın basına kapalı olmasını da eleştirdi.
 
Translara dönük linç girişimlerini örgütlemekle suçlanan sanıklardan T.S. ise davanın haber yapılmasını istemediğini söyledi. “Duruşmanın basına kapalı yapılmasını istiyorum. Bunlar haber yapılması taraftarı olduğundan açık olmasını istiyorlar. Aile huzurum bozuluyor” dedi.
 
Avukatların görüşlerini belirtmesinin ardından dava 1 Temmuz saat 10.30’a ertelendi.
 
Nefret suçu olan bu saldırıların mevcut yasalar itibariyle kayda bu şekilde geçmeme ihtimali yüksek olsa da sanıkların ceza almasına kesin gözüyle bakılıyor. Yaklaşık 165 sayfalık bilirkişi raporu da, “hakaret ve tehdit” olduğunu doğruluyor.
 
İlgili haber:

Etiketler: insan hakları, nefret suçları
İstihdam