24/07/2013 | Yazar: Atlas Sibel Arslan

Elçin Avcılar isimli trans kadın, Meis Davası dosyasında adı geçen zanlılardan Tuğrul Selçuk tarafından ağır bir şekilde darp edildi.

Meis Sitesi’nde Transfobik Saldırılar Bitmiyor! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
İstanbul Avcılar’da translara yönelik saldırılarla bilinen Meis Sitesi’nde dün yeni bir saldırı yaşandı. Elçin Avcılar isimli trans kadın, Meis Davası dosyasında adı geçen zanlılardan Tuğrul Selçuk tarafından ağır bir şekilde darp edildi.
 
İstanbul Avcılar’daki Meis Sitesi’nin adı son birkaç yıldır translara yönelik saldırılarla anılıyor. Sitedeki son saldırı, dün öğle saatlerinde yaşandı. Evinden çıkan Elçin Avcılar, Meis Davası’nda adı geçen zanlılardan Tuğrul Selçuk tarafından sopayla darp edildi. Avcılar’ın yüzünde ve vücudunda ağır darp izleri var.
 
Emniyet Soruşturma Yapmadı!
Meis Davasıyla ilgilenen Avukat Rozerin Seda Kip, Elçin Avcılar’ın uğradığı bu saldırının Kasım ayında görülecek Meis Davası dosyasına ekleneceğini söyledi. Suç duyurusunda bulunulmasına rağmen emniyetin olayla ilgili bir soruşturma yapmadığını dile getiren Kip, “yeni bir suç duyurusu daha yapacağız,” dedi.
 
“Paylaşılan Fotoğraflar Elçin Avcılar’ı Rahatsız Eder”
Kip, Elçin Avcılar’ın sopayla dövülürken “ölümü hak ediyorsunuz, hepinizi öldüreceğim…” diye tehdit edildiğini belirtti. Avukat aynı zamanda olayla ilgili fotoğraf ve tutanakları bu süreçte paylaşmayacaklarını, paylaşılan fotoğrafların Elçin Avcılar’ı rahatsız edeceğini dile getirdi. 

Etiketler: insan hakları, nefret suçları
nefret