19/07/2013 | Yazar: Ömer Akpınar

47 yaşındaki şarkıcı ve gey bar sahibi Benjamin Medrano, 7 Temmuz’daki seçimler sonucunda Meksika’nın ilk eşcinsel belediye başkanı oldu.

47 yaşındaki şarkıcı ve gey bar sahibi Benjamin Medrano, 7 Temmuz’daki seçimler sonucunda Meksika’nın ilk eşcinsel belediye başkanı oldu. Medrano kovboy şapkaları, maço erkekleri ve uyuşturucu çetelerinin çatışmalarıyla bilinen Zacatecas eyaletinin Fresnillo kentinde görev yapacak. 
 
Fresnillo’nun yeni belediye başkanı onur yürüyüşlerine katılsa da LGBT hak mücadelesi konusunda geri planda durmayı tercih ediyor. Katolik Kilisesi’nin LGBT’ler konusunda daha farklı bir görüşe sahip olmasını dileyen Medrano, “Kiliseme saygı duyuyorum ve izin verilenin, uygun olanın ötesini kurcalamak istemiyorum,” diyor.
 
“Eşcinsel Politikacılar Açılmalı”
Medrano, eşcinsel evlilikleri din ve gelenek görenek gibi gerekçelerle desteklemese de eşcinsel politikacıların açılması gerektiğini düşünüyor ve ülkesindeki ilk eşcinsel belediye başkanı olduğu için onur duyduğunu söylüyor.
 
Türkiye’de ise henüz eşcinsel bir belediye başkanı yok. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de Okan Bayülgen’in konuğu olarak katıldığı 2 Nisan 2012 tarihli televizyon programında eşcinsel belediye başkanıyla ilgili görüşlerini şu sözlerle ifade etmişti: "İnşallah bizim Türkiye’de gey belediye başkanı olmayacak ve olmamalı.” 

Etiketler: yaşam, dünyadan
nefret