12/04/2009 | Yazar: Barış Sulu

Ankara’da hunharca öldürülen Melek’i anmak için arkadaşları bir gec

Melekler Seni Korusun Melek! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Ankara’da hunharca öldürülen Melek’i anmak için arkadaşları bir gece önce olayın gerçekleştiği saatte, evinin önünde toplanarak bir basın açıklaması gerçekleştirdiler ve mumlar yaktılar. ‘Susma sustukça sıra sana gelir’, ‘Nefret öldürür, transfobi öldürür’, ‘Katil devlet hesap verecek’ gibi sloganlar eşliğinde okunan basın açıklamasının tam metni şöyle:

‘Arkadaşımız Melek, dün bu sokakta, bu evde, bu saatlerde öldürüldü.

Onlarca kez bıçaklanıp vahşice katledilen Melek’in çığlığını mahalle sakinleri, kolluk kuvvetleri, ahlak bekçileri, siyasiler görmezden, duymazdan geldiler.

Bizler bu gece burada çığlıklarımızı duymanız için bir araya geldik!

Dilimizde tüy bitti derdimizi anlatmaktan. ‘Arkadaşlarımız gözlerimizin önünde öldürülüyor, ne olur artık sesimizi duyun’ demekten hal kalmadı. Bu işlenen kaçıncı cinayet? Daha ne yapmalıyız sizleri harekete geçirmek için, ey devletimizin ‘her işi bilen’ yetkilileri?
 
Nerede sizin o ‘hoşgörü’ diyarı memleketiniz? Yaşam hakkına saygı, hani nerde eşitlik, adalet vaatleriniz?
 
Teker teker öldürerek bizi neyle sınıyorsunuz?
 
Arkadaşlarımızı katleden zihniyeti sorgulamadıkça, katilleri bulup yargıya teslim etmedikçe, hukuksuz ‘tahrik’ indirimleriyle suçluları ödüllendirmekten vazgeçmedikçe, yaşanan cinayetlerin ‘münferit’ olaylar olduğuna kimseyi inandıramazsınız.
 
Su testisi suyolunda kırılır demek suç ortaklığıdır!
 
Yetkililer gereken yasal/fiili önlemleri almadıkça, bu cinayetlere sessiz kalıp, ‘su testisi su yolunda kırılır’ gibi tehlikeli yaklaşımlarını sürdürdükçe suç ortağı olacaklardır.
 
Yetkililere sesleniyoruz: Her geçen saniye ve alınmayan her önlem, bir başka nefret cinayetine davetiye çıkarmaktadır. Bundan sonra işlenecek her bir cinayetteki suçluluk payınız, bir öncekinden daha fazla olacaktır.
 
Hayatlarımızın ellerimizden umarsızca çekilip alınmasına sessiz kalmayacağız.
İsteğimiz, yaşam hakkımıza yönelik saldırıların yoğunlaştığı bir ‘nefret’ cumhuriyeti değil, yaşam hakkımızın gasp edilmediği bir ‘insan hakları’ düzenidir.
 
Eşcinsel ve Transseksüel Kanlarıyla Kirlenmiş Ahlakınız Batsın!
Melekler korusun seni sevgili Melek!’

Melek’in arkadaşları alkışlar ve ıslıklar eşliğinde tepkilerini gösterirken mahalle sakinleri eylemi pencerelerinden izledi. Basın açıklamasının ardından Melek’in arkadaşları katil bulunana kadar her Cuma Saat 19:00'da aynı yerde buluşacaklarını belirtip sessizce dağıldı.

Eylem fotoğrafları için tıklayın
 


Etiketler: insan hakları, nefret suçları
nefret