08/10/2009 | Yazar: Barış Sulu

Kavaklıdere’deki evinde öldürülen Melek K.’nin katil zanlısı Tayfun P.’nin ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteğiyle yargılanmasına bugün (8 Ekim 2009) Ankara 6.

Kavaklıdere’deki evinde öldürülen Melek K.’nin katil zanlısı Tayfun P.’nin ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteğiyle yargılanmasına bugün (8 Ekim 2009) Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Duruşmaya, tutuklu sanık Tayfun P. ve avukatı Onur Tatar, maktul Melek K.’nin babası Yusuf K. ve avukatı Nevzat Sarıin katıldı.
 
Savcıdan Tayfun P.’nin kasten öldürme, yağma, çalıntı malların satılması gibi altı ayrı suçtan yargılanmasına devam edilmesi talebi geldi. Melek K.’nin avukatı Sarıin tarafından olay yeri fotoğraflarında Melek K.’nin tamamen giyinik olduğu ve Tayfun P’nin savunmasındaki ‘Kadın zannetmiştim, soyununca cinsel organını gördüm ve öldürdüm’ ifadesinin geçerli olmadığı belirtildi. Savcı bu delilleri de incelemek için dosyaya ekledi. Duruşma 15 Ekim 2009 Perşembe günü saat 14:00’e ertelendi.
 
Kaos GL’nin çağrısı:
 
Nefret suçlarının yasalar çerçevesinde düzenlenmesi ve faillerin ağır tahrik indiriminden yararlanamaması, sahip olduğu kimlik nedeniyle bir kimseyi öldürmeye bir daha kolaylıkla cüret edilememesi için, farklılıklarımızla bir arada yaşamak için, eşit ve özgür bir dünya için, ölüme karşı hayatı savunmak için bu konuda duyarlı herkesi duruşmaya katılmaya çağırıyoruz.


Etiketler: insan hakları
nefret