19/02/2015 | Yazar: Yıldız Tar

Mersin 7 Renk Tiyatro Grubu Akdeniz Belediyesi’nin de desteğiyle homofobi, transfobi ve ayrımcılığı tiyatro sahnesinden anlatacak.

Mersin 7 Renk Tiyatro Grubu Akdeniz Belediyesi’nin de desteğiyle homofobi, transfobi ve ayrımcılığı tiyatro sahnesinden anlatacak.
 
Mersin’de nefret suçları ve ayrımcılıkla mücadeleden kültür sanata her alanda heteroseksizm karşıtı mücadeleyi yükselten Mersin 7 Renk LGBTİ Derneği tiyatro grubu kuruyor. Dernek, tiyatro grubunda yer almak isteyenleri 21 Şubat Cumartesi saat 15.00’de dernek ofisine bekliyor.
 
Merhaba Sanat Tiyatrosu Yönetmeni Ramazan Velieceoğlu ve Erhan Sönmez Tiyatrosu’ndan oyuncu Duygu Çığa’nın eğitmenliğini üstleneceği tiyatro çalışmaları Akdeniz Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleşecek. Okuma çalışmalarını dernek ofisinde gerçekleştirecek grup, uygulamalı çalışma ve provaları Akdeniz Belediyesi Konferans Salonu’nda yapacak.
 
LGBTİ oyuncular sahnede ayrımcılığı anlatacak
 
Tiyatro grubuna ilişkin KaosGL.org’a değerlendirmelerde bulunan dernek aktivisti Gizem Derin, “Dernek olarak çeşitli alanlarda çalışmalar yürütüyoruz. Gençlik komisyonumuz var ve oradaki arkadaşlarımız tiyatro alanında çalışmak istedi. Ramazan hoca ve tiyatrocu arkadaşımız yeni oluşturacağımız gruba oyunculuk eğitimi verecek. Böylece bu alanda çalışmak isteyen arkadaşlarımıza destek olmuş olacağız” dedi.
 
Oyunlarda ağırlıklı olarak LGBTİ oyuncuların yer alacağını söyleyen Derin sözlerine şöyle devam etti: “Oyun metinlerimizi de yine LGBTİ’ler yazıyor olacak. Şu an elimizde bir arkadaşımızın yazdığı bir metin var. Onun üzerine ilerlemeyi düşünüyoruz. Bu çalışmayla birlikte homofobi, transfobi ve ayrımcılığı tiyatro sahnesinden anlatmayı planlıyoruz.”
 
Derneğin Mersin’de başlayacak çalışmaları ilerleyen süreçte ülke geneline yaygınlaştırma planları var. Tiyatro grubunun hazırladığı oyunları Türkiye turnesiyle yurt genelinde seyirciyle buluşturmak da hedefleniyor. 

Etiketler: kültür sanat
nefret