02/06/2017 | Yazar: Aslı Alpar

Gastelerde bugün Mersin 7 Renk ve spor dünyasından bir haber öne çıkıyor.

Mersin 7 Renk, gastelerin gündeminde Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Gastelerde bugün Mersin 7 Renk ve spor dünyasından bir haber öne çıkıyor.

                                                Martina Navratilova

Gastelerin LGBTİ gündeminde bugün, üç yerel gazetenin haberi ile Evrensel Gazetesi’nin spor dünyasından hazırladığı bir haberi sizler için seçtik.

Mersin’de yayınlanan; Çukurova, Mersin Hâkimiyet ve Güney Gazeteleri bugün, Mersin LGBTİ 7 Renk Derneği’nin Onur Haftası’na ilişkin yaptığı basın toplantısına yer verdi.

Gazeteler, Mersin’de bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan Onur Yürüyüşü’nü, Mersin Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlenen basın toplantısında tanıtan 7 Renk LGBT Derneği’ni, okurlarıyla buluşturdu.

Güney Gazetesinden Selma Kılınç, Mersin Hâkimiyet Gazetesi’nden Özgür Beyazlar’ın hazırladığı Mersin Onur Haftası haberleri, her üç gazetede neredeyse Mersin 7 Renk’in basın toplantısının tamamına yer verdi.

Navratilova’dan bir haber

Cuma gününün son haberi, Evrensel Gazetesinden. Gazete, “Navratilova: Eşcinsel düşmanı Court’un adı silinmeli” başlıklı haberinde Tenisçi Martina Navratilova’nın başlattığı bir kampanyaya dikkat çekiyor.

Haberde, homofobik, transfobik Tenisçi Margaret Court’un adını taşıyan Melbourne’deki kortun adının değişmesini talep eden Navratilova’nın başlattığı kampanyaya, şu ana kadar 3 bin 700 kişinin imza verdiği bilgisi de yer alıyor.

Evrensel Gazetesinin haberi, Margaret Court’un eşcinsel ve trans düşmanlığına, Court’un kendi homofobik açıklamalarıyla yer verilmiş. Court’un trans çocukların "şeytanın işi” olduğunu söylediğini ve Güney Afrika'daki ırkçı Apartheid rejimi için övgü dolu sözler sarf ettiğini belirten Evrensel Gazetesi, isim değişikliği kampanyasını başlatan Navratilova’nın sözlerine yer vermeyi de unutmamış: "Onun öfkesi sadece bir düşünce değil. Court, LGBTİ'leri eşit haklardan mahrum bırakmak için sürekli bir çaba içinde. Trans çocukları ve yetişkinleri sürekli şeytanlaştınyor"

Cuma gazetelerinden LGBTİ gündemini okudunuz, yeni gastelerde, yeni haberlerle görüşmek üzere.


Etiketler: medya
nefret