10/03/2020 | Yazar: Kaos GL

Mersin 7 Renk LGBTİ+ Derneği, kurum tabelalarının kimliği belirsiz kişiler tarafından söküldüğünü duyurdu.

Mersin 7 Renk: “Tabelamız kimliği belirsiz kişilerce söküldü” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Fotoğraf: Mersin İmece Haber

Mersin 7 Renk LGBTİ+ Derneği, İnsan Hakları Derneği Mersin Şubesi ile 6 Mart’ta ortak açıklama yaparak derneklerine dönük baskıları anlattı. Mersin İmece Haber’den Turan Dal’ın haberine göre açıklamaya Halkların Demokratik Partisi (HDP) il yöneticileri de katıldı.

Mersin 7 Renk’in Yönetim Kurulu Başkanı Yağmur Arıcan’ın okuduğu açıklama şöyle:

“Bizi sürekli ötekileştiren bu gayri insani yaklaşımda bulunan muktedirlerin farkında olmadan bize bir de iyilikleri olmuştur. DKÖ’leriyle daha çok dayanışarak mücadele etme şiarını pekiştirmemize ve daha çok safları sıkı tutmamıza neden olmuşlardır. Bunca nefret söylemlerine ve hedef göstermelere rağmen derneğimize bir saldırı olmamıştır; ancak son zamanlarda dernek telefonunun çalınıp çalınıp tekrar kapatılması, sessiz telefonların gelmesi, sosyal medya hesabımızdaki paylaşımlarımızın altına alakasız dini içerikli yorumlar yapılması bize yola getirilmesi gerekenler gözüyle bakılması bizleri olumsuz etkilemektedir. Bunları çok ciddiye almamakla birlikte tedirgin de olduk.”

En son dernek tabelasının yerinden sökülmesinin kendilerini iyice tedirgin ettiğini vurgulayan Arıcan, “Bu basit bir hırsızlık değildir. Hiçbir maddi değeri olmayan tabela kimin işine yarar ki! Çocuk işi desek, 5. kattaki tabelanın görülmesi ve yerinden sökülmesi bir çocuğun gerçekleştirebileceği eylem değildir. İlk bakışta basit bir eylem gibi gözükse de bunu derneğimize ve aktivistlerimize yönelik bir gözdağı ve tehdit olarak kabul etmekteyiz. Bu konuyla ilgili emniyete şikayette bulunduk. Derneğimiz gönüllü avukatları süreci takip etmektedirler” diye belirtti. 

Arıcan, son olarak şu ifadeleri kullandı:

“Manidar olan şudur ki, bir yıldır DKÖ’yle birlikte Akdeniz Bölgesi Hak İhlalleri faaliyetlerinin sonuna gelinip bir çalıştayla basına ve kamuoyuna deklare edeceğimiz bir tarihe denk gelmesi, bizi ayrıca düşündürmüş ve tüm demokratik kitle örgütlerini evrensel insan haklarına daha çok dayanışma, daha çok birlikte yol yürümeye davet ediyoruz. Elbet şuna inanıyoruz ki, evrensel insan haklarını bir gün kazanacağımıza olan inancımızı hiç kaybetmedik ve kaybetmeyeceğiz.”

Kaynak: Mersin İmece Haber


Etiketler: insan hakları
nefret