06/06/2017 | Yazar: Yıldız Tar

Mersin Onur Haftası bütün tehditlere rağmen coşkuyla başladı.

Mersin Onur Haftası başladı: Onurun Renkleri! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Mersin Onur Haftası bütün tehditlere rağmen coşkuyla başladı. Atölyeler, açılış kokteyli, fotoğraf sergisi, Onur Ödülleri ve 7 Renk Koro konseri dayanışmayı büyüttü.

3. Mersin Onur Haftası tehditlere karşı basın toplantısı, erkeklik ve cinsellik atölyesi, açılış kokteyli, fotoğraf sergisi ve 7 Renk Koro konseri ile bugün (5 Haziran) başladı.

Hafta kapsamında ilk olarak Eğitim-Sen Mersin Şubesi’nde tehditlere karşı basın açıklaması yapıldı. Açıklamada homofobik, bifobik, transfobik tehditlere karşı dayanışma çağrısı yapıldı.

Açıklamanın ardından yine Eğitim-Sen binasında İrem Kavasoğlu ve Gizem Derin ile erkeklik atölyesi, Ece Gün ve Hazal Ezgi Kılıç ile cinsellik atölyeleri yapıldı.

Onurun Renkleri sergisi açıldı

Haftanın ilk günü KaosGL.org fotomuhabiri Ateş Alpar’ın geçtiğimiz yıllara ait Onur Haftası fotoğraflarından oluşan “Onurun Renkleri” fotoğraf sergisi açılışı ile devam etti. Hafta boyunca Eğitim-Sen binasında katılımcılarla buluşacak sergiye ilişkin KaosGL.org’a konuşan Alpar, tutuklu LGBTİ aktivisti Loren Elva’yı andı:

“Bu harekete katkı sunan, birçok konuda çalışmalar yürüten kendini var eden Loren Elva’nın da burada olmasını çok isterdim.”

Diyarbakır’da hayır kampanyası yürüten Loren, 4 Nisan’da gözaltına alındı. LGBTİ aktivisti Loren, 13 Nisan günü tutuklandı.

Alpar, sanatsal her sözün hiçliğe yazılsa bile bir karşılığı olacağını vurgulayarak sözlerine şöyle devam etti:

“Edebiyat, fotoğraf ve sinema bir şekilde zamanın tanığıdır. Sanatsal faaliyet içerisinde olanın yaşadığı çağı seçebilme şansı yoktur. Bu nedenle de çağının yangınlarını anlatabilen, yıkımın yeniden inşasında pay sahibi olacak hem de tarihin hakikatine katkıda bulunacaktır.”

Onur Ödülleri ve 7 Renk Koro konseri

Haftanın açılış kokteyli Onur Ödülleri töreni ile devam etti. Mersin 7 Renk LGBTİ’den Yağmur Arıcan’ın sunduğu törende homofobi ve transfobiye karşı mücadelelerinden ötürü Eğitim-Sen, Genel-İş, Tabipler Odası ve Barış İçin Akademisyenler’e plaketleri verildi.

Gecenin sonunda ezgileriyle ses getiren 7 Renk Koro sahne aldı. Şarkılarıyla Onur Haftası’nı selamladı.

Mersin Onur Haftası, homofobik ve transfobik tehditlerden sonra Monard Hotel’in ayrımcılık yaparak organizasyonu son anda iptal etmesinden dolayı mekan değişikliği ile yarın (6 Haziran) Eğitim-Sen binasında devam edecek.

Program şöyle:

6 Haziran Salı
Mekân: Eğitim-Sen Mersin Şubesi

13.00
KHK Sonrası Hayatlar
Barış Akademisyenleri-Eğitim Emekçileri-Sağlık Emekçileri- Büro Emekçileri-Belediye Emekçileri- Jeoloji Mühendisler Odası- Tabipler Odası- Makine Mühendisleri Odası

15.30
Yasın ve Melankolinin Politik Olanakları
Barış Akademisyeni - Hakan Altun

18.00
Mozaik Yapısı Olan Mersin Kentinin Ötekileri Neleri Reddediyor
TSD Mersin, Mersin Ortopedik Engelliler Derneği, Romanlar Federasyonu, Kadın Emeği Kollektifi Derneği, Günebakan Kadın Derneği, Ömer Halil ( Mersin’de yaşayan bir mülteci) , Mersin 7 Renk LGBT, Pir Sultan Abdal Derneği Mersin Şubesi, İlhan Kılıç (İHD)

Fotoğraflar: Zeynep Yıldırım, Ateş Alpar, Yıldız Tar


Etiketler: insan hakları, kent hakkı
İstihdam