09/03/2013 | Yazar: Baki Uguz

‘Yalnız olmadığımızı herkese göstereceğiz’ diyen Mersinli LGBT’ler örgütlenme çalışmalarına başladılar

Mersinli LGBT’ler Örgütleniyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
“Yalnız olmadığımızı herkese göstereceğiz” diyen Mersinli LGBT’ler örgütlenme çalışmalarına başladılar

Mersinli LGBT’ler örgütlenme yolunda ilk adımı attılar. Geçtiğimiz günlerde bir kafede toplanan LGBT’ler (Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans) Mersin’de bir LGBT oluşumunu nasıl hayata geçireceklerini konuştular.

İlk toplantı olması itibariyle, daha çok tanışma etkinliği şeklinde geçen buluşmaya, Mersin’de yaşayan çok sayıda LGBT birey katılırken, Çukurova Eşcinsel İnisiyatifi ve Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Gençlik Meclisi temsilcileri de Mersin LGBT hareketine destek vermek üzere oradaydı.
 
Bunun yanında etkinlikten haberdar olan pek çok heteroseksüel de toplantıya katıldı.
Her ilde bir LGBT hareketi var, burada neden olmasın
 
Tanışmanın ardından konuşan Deniz Şentepe, Ankara’dan Mersin’e geldiğinden bu yana burada bir LGBT oluşumu meydana getirmek istediğini ancak konuyla ilgili hiç bir adımın atılmamasının cesaretini kırdığını ifade etti. Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Gençlik Meclisi tarafından Mersin Üniversitesi’nde düzenlenen panelin beklediği fişeği ateşlediğini aktaran ve kendisi gibi lezbiyen olan arkadaşıyla ilk adımı attıklarını belirten Şentepe şöyle konuştu:
 
“Panelden sonra ’bu iş olacak, her ilde bir LGBT hareketi var, burada neden olmasın?’ dedik. Arkadaşımla birlikte önce bir Facebook sayfası kurduk. HDK ve Çukurova Eşcinsel İnisiyatifi ile bağlantı kurduk. Ve bugün burada sizlerleyiz. Açıkçası bu kadar fazla katılım beklemiyorduk. Gördüğüm manzara umutlarımı biraz daha artırdı. Bu işin devamını getireceğiz. Temel amacımız, yalnız olmadığımızı herkese göstermek. LGBT bireylere bu cesareti vermek istiyoruz. Bizim için her şey çok güzel olacak.”
Çukurova Eşcinsel İnisiyatifi ile Mersin LGBT ortak çalışacak

Mersinli LGBT’lere destek vermek üzere toplantıya katılan Çukurova Eşcinsel İnisiyatifi’nden Alican Kalan ise Mersin’deki oluşuma, sonuna kadar destek vereceklerini ve önümüzdeki dönemde ortak pek çok çalışmanın altına birlikte imza atacaklarını söyledi.

Kalan’ın ardından söz alan HDK Gençlik Meclisi Temsilcisi Hakan Aktaş da Mersin’de oluşturulacak LGBT hareketine her türlü desteği vereceklerini açıkladı.

Etiketler: yaşam
İstihdam