10/06/2015 | Yazar: Fırat Varatyan

Mersin Onur Haftası kapsamında dün kısa film gösterimi ve ritim atölyesi yapıldı. Mersinli homofobi ve transfobi karşıtları 14 Haziran’da yapılacak yürüyüşe hazırlandı.

Mersin Onur Haftası kapsamında dün kısa film gösterimi ve ritim atölyesi yapıldı. Mersinli homofobi ve transfobi karşıtları 14 Haziran’da yapılacak yürüyüşe hazırlandı.
 
Bu yıl ilk kez düzenlenen Mersin Onur Haftası etkinlikleri devam ediyor. Hafta kapsamında dün (9 Haziran) kısa film gösterimleri ve ritim atölyesi yapıldı.
 
Hadra Hamamı Sanatevi’nde “Kürdan Filmler” başlığıyla kısa film gösterimleri yapıldı. LGBT temalı filmleriyle tanınan yönetmen François Ozon’un Yaz Elbisesi, Action Verite ve x2000 filmleri Mersinli izleyiciyle buluştu. Yaklaşık 60 kişinin katıldığı gösterim öncesinde Mersin Onur Haftası adına konuşan Volkan Eray, “Yaşayan ve LGBT temalı film çeken yönetmenlerden biri olan Ozon’un bu filmleriyle sinema ve LGBT alanına giriş yapabilirsiniz” dedi.
 
Film gösterimin ardından ise Marina AVM önünde Onur Yürüyüşü’ne hazırlık için ritim atölyesi yapıldı. Sahilden geçen insanların da katılımıyla gerçekleşen ritim atölyesinde Arapça ve Kürtçenin yanı sıra Roman ve Karadeniz müzikleriyle coşkulu bir etkinlik yapıldı. Onur yürüyüşü sırasında söylenecek şarkıların da provası yapıldı. Ardından onur haftası etkinliklerine tekrardan davette bulunuldu.
 
Bugün ne var?
 
Onur Haftası etkinlikleri bugün (10 Haziran) de devam edecek. Saat 17’de Cevelan Kitap Kafe’de başka bir dil sloganıyla Lubun Dili ve Edebiyatı Atölyesi gerçekleştirilecek. Atölyenin ardından Mersin Kadın Emeği Kolektifi Derneği ofisinde Mersin Kadın Platformu’na yönelik seks işçiliği ve nefret suçları atölyesi yapılacak. Gün sonunda ise katılımcılarla beraber geçtiğimiz yaz intihar eden Figen’i anmak üzere sahilde bir tören düzenlenecek. 

Etiketler: yaşam
İstihdam