06/06/2016 | Yazar: Aylin Keser

Mersin’de yüzlerce kişi Onur Yürüyüşü’nde bir aradaydı, erkeklik sır oldu kadınlık muamma!

Mersin’de yüzlerce kişi Onur Yürüyüşü’nde bir aradaydı, erkeklik sır oldu kadınlık muamma!

Mersin 7 Renk LGBT Derneği ve birçok sivil toplum kuruluşunun ortak çalışmasıyla gerçekleştirilen Onur Haftası dün (5 Haziran) Onur Yürüyüşü ile sonlandırıldı.

Uzun zamandır çalışması yürütülen ve "Muamma" teması çerçevesinde gerçekleştirilen Onur Haftası etkinlikleri, fotoğraf sergileri, film gösterimleri ve panellerle bir hafta boyunca sürmüş ve birçok kişiyi ağırlamıştı.

Dün ise Forum havuzbaşında toplanan kalabalık kitle rengarenk kostümleri ve sloganlarıyla bir araya geldi. Katılımın oldukça yoğun olduğu gözlenen eylemde her türlü cinsel yönelime sahip insan bir araya gelerek taleplerini, şarkılarını, türkülerini ve sloganlarını haykırdılar. Bu sloganlar arasında "Devletin başına ibne gelecek", "Ellerinde lolipoplar geliyor lubunyalar", "Dönmeyiz, biz bu yoldan dönmeyiz", "İvana Hoffman aşkımızda yaşıyor", "Devrim şehitleri ölümsüzdür"  gibi sloganlar yer almaktaydı. Ayrıca Rojava'da IŞİD çetelerine karşı savaşırken yaşamını yitiren lezbiyen enternasyonalist savaşçı İvana Hoffman da anıldı.

Forum AVM içinden başlayan yürüyüş büyük bir coşkuyla başladığı sırada izleyen kitleden bazı insanların kitleye hakaret ve "İbneler" diyerek sözlü saldırıda bulunduğu görülse de kitle bu saldırı girişimine "Velev ki ibneyiz alışın her yerdeyiz" diyerek bu saldırı girişimini boşa çıkardığı görüldü.

Coşkulu yürüyüşün ardından sahile geçen kitle burada gerçekleştirilen etkinliğin ardından eyleme son verdi.


Etiketler: yaşam
nefret