05/06/2017 | Yazar: Yıldız Tar

Mersin Onur Haftası etkinliklerinin bir kısmının yapılacağı The Monard Hotel son anda ‘toplum değer yargıları’ diyerek organizasyonu iptal ettiğini duyurdu.

Mersin’de otelden Onur Haftası’na ayrımcılık! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Mersin Onur Haftası etkinliklerinin bir kısmının yapılacağı The Monard Hotel son anda “toplum değer yargıları” diyerek organizasyonu iptal ettiğini duyurdu.

Bu yıl Mersin’de üçüncüsü yapılacak Mersin Onur Haftası hedef gösteriliyor. Homofobik ve transfobik grupların tehdit ettiği Onur Haftası etkinliklerinin bir kısmına ev sahipliği yapacak The Monard Hotel de son anda bir açıklama yaptı ve “Uzun zaman önce rezervasyonu yapılan bir organizasyonu iptal ettiğini” duyurdu.

Otel yönetimi iptal kararını açıkladığı sosyal medya gönderisinde, “Bizim için toplumumuzun değer yargıları her zaman öncelikli olup, Milletimizin görüşleri her şeyden önemlidir” ifadelerini kullanarak ayrımcılık yaptı.

Homofobi ve transfobi karşıtlarının yaşanan ayrımcılığa tepki göstermesinin ardından otelin Facebook hesabına erişim sağlanamazken, ayrımcı açıklama Twitter hesabında duruyor.

“Yaşanan büyük bir ayrımcılık”

Konuya ilişkin KaosGL.org’a bilgi veren Mersin Onur Haftası Komisyonu ve Mersin 7 Renk LGBTİ Dayanışma Derneği’nden Gizem Derin, tehditlerin ardından otelle iletişimde olduklarını ancak kendilerine hiçbir iptal kararı bildirilmeden sosyal medyadan açıklama yapıldığını söyledi:

“Bize hiçbir bilgi verilmeden sosyal medyadan açıklama yapan otel son anda aldığı bu kararla ayrımcılığa ortak olmuştur. Onur Haftası’na yönelik tehditlerde olduğu gibi bu yaşanan ayrımcılığa ilişkin de hukuki süreci başlatacağız.”

İlgili haber:

Mersin Onur Haftası’ndan tehditlere cevap: Onuruma dokunamazsın!


Etiketler: insan hakları, kent hakkı
nefret