22/03/2018 | Yazar: Gözde Demirbilek

Suikastle aramızdan ayrılan eşcinsel politikacı Harvey Milk’in adı San Francisco’da havalimanı terminaline verilecek.

Milk’in adı terminale verilecek Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Suikastle aramızdan ayrılan eşcinsel politikacı Harvey Milk’in adı San Francisco’da havalimanı terminaline verilecek.

San Francisco Şehri Danışma Kurulu’nun başkanıyken 1978’de düzenlenen suikastle hayata gözlerini yuman eşcinsel aktivist Harvey Milk’in adı şehrin havalimanındaki bir terminale verilecek.

Yeniden inşa edilmekte olan ve 2022 yılında açılması beklenen San Francisco Uluslararası Havalimanı’nda Terminal 1’in adı “Harvey Milk Terminali” olacak.

İsmin verilmesi için hazırlanan yönetmelikte “Harvey Milk, okul bahçelerinde, evlerde, sokaklarda; zorbalık ve ayrımcılıkla büyümekten kaynaklanan psikolojik hasarla yaşayan gençlere umut vermemiz gerektiğine inanıyordu.”

“Ülkemizin gey liderlerinden birini onurlandırmak, LGBT hareketinin tarihi hakkında farkındalığı artırmak ve genç LGBT’lere umut vermek için, Denetim Kurulumuz San Francisco Uluslararası Havalimanı’nda bir terminaline ‘Harvey Milk’ adını vermeyi uygun gördü” ifadeleri geçiyor. 

San Francisco'da LGBTİ örgütleri, havalimanı için yaptıkları kampanyada havalimanına verilmesini istemişlerdi. Lâkin, yönetmelik şimdilik terminale verilebileceğini söylüyor.


Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam