11/11/2010 | Yazar: Buğra Tokmakoğlu

Altı bini aşkın blog yazarıyla yaygın medyanın Türkiye’de en çok takip edilen blog sitelerinden biri olan Milliyet Blog’un yazarları geçtiğimiz hafta eşcinselliği t

Altı bini aşkın blog yazarıyla yaygın medyanın Türkiye’de en çok takip edilen blog sitelerinden biri olan Milliyet Blog’un yazarları geçtiğimiz hafta eşcinselliği tartıştı.
 
“Blog Yazarları Tartışıyor” kategorisinde her hafta farklı bir konuyu tartışan yazarların geçtiğimiz haftaki tartışma konusu “Çocuğunuzun eşcinsel olduğunu öğrenseydiniz tepkiniz ne olurdu?” idi.
 
Eşcinselliğe, “Üçüncü Tür”, “Aykırı İşler Kimi Şişler”, “İdealize Eşcinsellik”, “Çocuk Büyüyünce Karar Verecek”, “Eşcinselde Olsa Onlar Çocuklarımız”, Normal Yaşam Eşcinsel Olarak Yaşanmalı”, “Çocuğunuz Eşcinsel Mi?”, “Gizlenmek Sorun Yaratmaktır” gibi başlıklarla hazırladıkları yorum ağırlıklı yazılarıyla yaklaşan blog yazarları, eşcinsellikle ilgili akıllarından geçenleri okuyucularla paylaştılar.
 
Lut Kavmi de var idealist yaklaşım da
Yazarların bazıları dini görüş ve dini kitaplara dayandırdıkları yazılarında, büyük felaketlerle eşcinselleri birbirine bağlamayı tercih ederken; eşcinselliği idealizm ve sol görüşlerle açıklayıp bilimsel verilerle donattığı yazısında insanların hiçbirinin yaşamının bir diğerinden daha üstün ya da eksik olmadığı söyleyen bir yazar da oldu.
 
Aile ve eşcinsel çocuk üzerinden temellenen yorumların genelinde eşcinsellik bir hastalık ya da tedavi edilmesi gereken bir olgu olarak görülmezken; ailelerin en büyük sorununun bilgisizlik ve ne yapacağını bilemezlik olduğu anlatılmaya çalışıldı.
 
Konu ile ilgili tartışmalar bu hafta açılan yeni bir konu üzerine sona ererken, yazarlar birbirlerini yorumlamaya devam ediyorlar.


Etiketler: yaşam
nefret