02/11/2017 | Yazar: Aslı Alpar

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Kadın Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi 6-8 Kasım’da lisansüstü konferans düzenliyor.

Mimar Sinan Kadın Çalışmaları Lisansüstü Konferans’a bekliyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Kadın Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi 6-8 Kasım’da lisansüstü konferans düzenliyor.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ KAM) Kadın Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi 6-8 Kasım tarihlerinde düzenleyeceği lisansüstü konferansa davet ediyor.

Üniversitenin yüksek lisans ve doktora programlarıkadın araştırmaları, erkeklik çalışmaları, beden, toplumsal cinsiyet ve cinsellik eksenli çalışmalar yürüten araştırmacılara yönelik düzenlenen konferans, söz edilen alanlarda çalışan araştırmacılar arasındaki iletişimi ve elbirliğini geliştirebilmek amacıyla düzenleniyor. Konferans herkesin katılımına açık.

Konferans kapsamında, Türkiye’deki feminist hareketin öncü isimlerinden, yakın zamanda yaşamını yitiren Şirin Tekeli adına da bir oturum düzenleniyor.

Konferansın ilk gününde “Queer Kuram” tartışılacak

6 Kasım Pazartesi günü başlayacak olan konferansın açılış konuşmasını Gül Özyeğin gerçekleştirecek. Konferansın ilk oturumu, “Doğurganlık, Doğum ve Yeniden Üretim Politikaları” başlığını taşıyor. Aynı gün “Normativte Eleştirisi ve Queer Kuram” oturumunda Kaos Q+’ın yayın kurulu üyesi Sevcan Tiftik “Heteronormların Kıskacında: Ayşe Kulin’in Dörtlemesinde Karakter Yaratımının Gedikleri” başlıklı konuşmasını yapacak.

Şirin Tekeli oturumu salı günü

Konferansın ikinci günü, ilk oturumda imge üretimi ve toplumsal cinsiyet ilişkisi tartışılacak. Ardından cinsiyet ayrımcılığının kurumlardaki izleri sorgulanacak. Şirin Tekeli adına gerçekleşecek olan oturum ise günün son oturumu. Şirin Tekeli oturumunda Fatmagül Berktay konuşacak ve bir video gösterimi yapılacak.

Konferans kadın hareketi ve örgütlenmesi ile kapanacak

Konferansın son gününde, Kadın Araştırmaları Merkezleri konuşulacak, Aksu Bora, Alev Özkazanç, Ayşe Gül Altınay ve Sevgi Uçan Çubukçu deneyimlerini aktaracak. Konferans kadın örgütlenmesini de ele alarak son bulacak.

Konferansın etkinlik sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.


Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam