22/01/2019 | Yazar: Kaos GL

Mısır’da televizyon sunucusu Muhammed el Gheity, gey seks işçisi ile röportaj yapması sebep gösterilerek 1 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Mısır’da gey seks işçisi ile röportaj yapan sunucuya hapis cezası! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Mısır'da televizyon sunucusu Muhammed el Gheity, gey seks işçisi ile röportaj yapması sebep gösterilerek 1 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Mısır’da LTC TV kanalının sunucusu Muhammed el Gheity, kendi programı için gey seks işçisi ile yaptığı röportaj nedeniyle hapse girecek.

Independent’ın haberine göre Ağustos ayında yayımlanan röportajın ardından hakkında “eşcinselliği teşvik etmek” ve “dine saygısızlık” suçlarıyla dava açılan Muhammed el Gheity 20 Ocak Pazar günü yapılan duruşmada bir yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Gheity’nin avukatı Samir Sabri kararın temyiz edebileceğini ve hapis cezasının para cezasına döndürülebileceğini söyledi.

Programda yüzü gizlenen ve kimliği saklanan eşcinsel bir erkek, seks işçisi olarak yaşadıklarını anlatmıştı. Röportajın yayımlanmasının ardından kanal programı iki hafta süre ile yayımdan kaldırdı.

Eşcinsellik yasak değil

Eşcinsellik Mısır yasalarında açıkça suç olarak tanımlanmıyor ancak yetkililer “genel ahlak” benzeri muğlak ifadelerle LGBTİ+’lara yönelik baskıyı arttıracak düzenlemeler yapabiliyor, kararlar alabiliyor.


Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam