27/03/2013 | Yazar: Ömer Akpınar

Tunus’ta iktidar partisinin resmî gazetesi Al-Fajr, Mısır’ın önde gelen feministlerinden Nawal El Saadawi’yi ‘eşcinsellik ve fuhuşu yaymakla’ suçladı.

Mısırlı Feminist El Saadawi Tunus’ta ‘Eşcinsellik ve Fuhuşu Yaymakla’ Suçlandı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Tunus’ta iktidar partisinin resmî gazetesi Al-Fajr, Mısır’ın önde gelen feministlerinden Nawal El Saadawi’yi “eşcinsellik ve fuhuşu yaymakla” suçladı.
 
Karalama kampanyası El Saadawi’nin 8 Mart için Tunus’a yaptığı ziyaretin ertesi hafta başladı. Saadawi, Tunus’ta Cumhurbaşkanı Moncef Marzouki ve çeşitli bakanlar tarafından sıcak bir şekilde karşılanmıştı.
 
Mısırlı feminist, ülkesine dönmesinin ardından devrim sırasında Tunuslu kadınların başarısı ve iktidardaki İslamcı Enhanda partisinin yeni anayasa taslağında kadınların eşitliğine yaptığı vurguya övgüde bulunan bir yazı kaleme aldı.
 
Ne var ki, Enhanda’nın resmî gazetesi Al-Fajr, 15 Mart’ta El Saadawi’yi yerden yere vurarak kendisine “eşcinsellik ve fuhuş yayma” iftirasında bulundu.
 
“Demokratik Geçiş Hastalıklı İdeolojilerden Muaf Değil!”
Suçlamalarla ilgili Tunus’un online LGBT dergisi GayDayMag’in editörü Fadi şunları söyledi: “Bir yandan demokratik geçişle ilgili duymak istediğimiz tüm o güzel sözlerle kulaklarımızı dolduruyorlar, diğer yandan da resmî gazete kendi hastalıklı ideolojisini yeniden ortaya döküyor.”
 
“Daha yeni, hükümetin üst düzey isimlerinden Habib Ellouz kadın sünneti için bir ‘ameliyat süreci’ demişti. Ellouz’un sözleri partinin görüşlerini yansıtmıyor dediler. Bakalım bu sefer de inkar edecekler mi…”
 
Nawal El Saadawi Kimdir?

82 yaşındaki Mısırlı feminist yazar, aktivist, doktor ve psikiyatrist El Saadawi, İslam’da kadının yeri ve özellikle de kadın sünneti konularında pek çok kitap yazdı. 2011 yılında Tahrir Meydanı’ndaki gösterilerde yer alarak Mısır devrimine ilham veren isimlerden birisi oldu. 2004 yılında ise Avrupa Konseyi, El Saadawi’yi yaşam boyu ve edebî başarılarından ötürü Kuzey-Güney Ödülü ile ödüllendirdi. 


Etiketler: kadın
İstihdam